Sällskapsspel på Lilla Hawaii

God fredag på er godingar! Här har det varit både grusigt i ögonen och lite grinigt på rösten idag – sena kvällar/nätter kan ha den inverkan på en har jag hört. Det är inte så ofta vi förlustar oss på bortaplan, men igår gjorde vi det rejält. Hembjudna till Stockholmsvänner (Camilla och Chrille)  som hyrt stuga på Lilla Hawaii i Blekinges skärgården. Det är ganska komiskt i småstäder – folk känner fok som är släktingar med den som….Eller vad sägs om följande koppling:

Camilla och jag är fotbollskompisar ända sedan högstadietiden och hon känner även min make då. Hennes Chrille har vi aldrig träffat tidigare, men han var en härlig bekantskap. Linda och Putte med barn kom också dit. Linda är systerdotter till Camilla och Putte hennes man är min makes golfkompis sen ca 15 år tillbaka (om det räcker). Vi var gravida samtidigt och skojade om att få dem samtidigt om jag gick över lite och hon fick lite förtidigt. Gabriel kom ju dryga 14 dagar för tidigt kl. 04.29 en onsdagsmorgon. När maken går på toaletten står helt plötsligt Putte i rummet. Deras lille Nemo föddes sedan 07.30 samma dag. 3 veckor för tidigt. Så nu är de kompisar också! Helt sjukt, eller hur! Vi har aldrig träffats tillsammans hela gänget, men se det gav definitivt mersmak.

Välkomstdrink i bubblande Rosé och tapas. Mmmm vilka delikatsser,  ljuvligt bröd och fin olivolja. Därefter blev det en härlig Thaigryta med Italiensksallad och ris. Till detta serverades en mjuk och rund Ripasso. En ganska oväntad kombo, vilken visade sig vara genialisk. Ja, detta var förstås en bjudning helt i vår smak. Det kan inte ha undgått många att Italien är vårt favvoland i mat och dryck – skönt när man träffar likasinnade. Barnen åt och lekte, var ute och busade samt kollade film. När maten var avklarad plockade Putte fram sin specialitet – nämligen sällskapsspel. Idag var det dags att göra upp i kampen om ord. Vad kan passa rektorskan bättre?

Sällskapsspelet heter ”Med andra ord” och kan varmt rekommenderas. Varje lag skall under tidsbegränsning klura ut vilka ord man menar. Ena parten i laget tar brickor med ord som Gotland, mjäll, antabus, dessert, Adam, gonggong osv. Denne skall sedan förklara med andra ord och nummer två i laget gissar. Det kan bli jätteroliga förklaring, jag lovar. Som om detta inte är svårt nog under tidsbegränsning, de andra lagen får vissla, knäppa med fingrar  – ja göra ljud helt enkelt för att tala om att man kan istället. Upplevs inte alls som stressande…..inte ens en aning….N’är tiden är ute får det lag som först aviserat att man kan, gissa. Gissa man fel får man minuspoäng. Åh herregud som vi skrattade. Camilla hade uppenbara problem att läsa utan läsglas och jag, ja låt mig nöja mig med att konstatera att det är en evinnerlig tur att jag inte undervisar i geografi – Andorra och Istanbul vållade lite problem. Detta till trots – Camilla och jag vann båda omgångarna. Hehehe..Och jobbigast med det hade nog ändå Putte, som inte alls är en dålig förlorare. Du kan få försök till revansch Putte….

TB och Millie (Nemos underbart söta lillasyster, med ett röstläge som får falsett att låta som bas…) Världens finaste TB lekte och donade med småttingarna hela kvällen, likväl som han gjorde väl ifrån sig i sällskapsspelsmatchen. Han kan konsten att anpassa sig dne killen. Lovely!

När kvällen övergått i natt och det blivit fredag kom min älskade bror Lasse och hämtade oss. Tusen tack! Blixt och dunder följde oss på färden hem, men väl hemma nöjde det sig med att regna. Puh! Det innebar att vi alla somnade med regnet som ackompanjemang. Härligt rofyllt, nästan magiskt. Jag älskar regn, fast på sommaren bara på natten. Sov som stockar gjorde vi i alla fall och vaknade inte förrän klockan slagit 8.30 (Gabriel 10.00)

Trött dag idag. Vi har motionerat lite på fm och maken spelar nu golftävling med bästisMagnus. De har turen att ha fint tjejsällskap i sin boll – nämligen bästisMaria och roligaste Lollo. Jag tror att de kommer att komma hem med ett leende på läpparna, oavsett hur de spelat i tävlingen. Själva väntar vi på Tina som ska komma och plocka körsbär. Jag tar en vända till vinbärsbusken och slänger nog sedan ihop lite vinbärsmuffins – mumsigt värre! Ikväll blir det lugnt tv-mys samt grillad firre, hemgjord Skagenröra (tack för tipset Fragglarna), sallad och lantbröd. Av tillståndet att döma tror jag på vatten som dryck idag…

God Helg allesammans. Måtte solen komma fram och skina på oss alla! Kram Mia

5 thoughts on “Sällskapsspel på Lilla Hawaii

 1. Hej fina Mia!

  Hoppas att allt är bra med dig. Låter verkligen som en kanonkväll! Lovely lovely.

  Nu är jag hemma. Och ser verkligen fram emot att läsa ikapp hos dig. Ska bli SÅ kul! 🙂

  Stor kram!

 2. Äntligen Anna…har saknat dig så…

  Ja, det var underbart bästa Fraggel. Och Skagen blev toppen. Mumma! Tack för tipset…

  Kram Mia

 3. Kikar in efter några dagars nättorka. Har bloggat från iPhonen och inte använt datorn sen i måndags, men det har mest varit gott även om jag saknar mina dagliga bloggar 😉

  Låter som en riktig toppenkväll! Blir till att läsa in några inlägg också.

  Många kramar Linda

 4. Vad skönt att ha semester Linda….men jag håller med. jag gillar att läsa hos mina favvisar på kvällarna.

  Njut ordentligt nu…
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *