Absolut förbjudet…..

…..var det att skratta efter sjösättningen igår. Och det är ju precis då det är som svårast att låta bli. När skrattet liksom bubblar inom en. Ett skratt som rymde både rädsla och oro. Kanske också en stor portion nervositet och ”Tänk om….”Men ändå liksom bubblade det och jag fick uppbåda all styrka i världen för att hålla tillbaka. Det hade varit ytterst missklädsamt att skratta. Mycket provocerande till och med.Men jag tar det från början….

Jag hade ingen tur med gudarna igår. Ingen tur alls! Jag bad om en lugn och fin sjösättning, men tyvärr….Hem kom en make och TB och det är svårt att säga vem som var mest upprörd. Själv sjösättningen hade gått fint ända tills premiärrundan skulle avslutas och det kritiska läget ”lägga till” dök upp som ett kommando från fadern. Fadern, tillika maken, ropade försiktigt, sakta till TB som uppfattar försiktigt backa – varpå han dra i full back. Hans ömma fader gör då en vurpa i luften och far i full karriär via vattnet till träbalken vid kajen. Det där kunde sannerligen ha slutat illa. Med ett jack i skallen och ett rejält jack i vardera skenben och en tillknycklad rygg – klarade han ändå att inte komma under båt och i propell. Puh! Och stackars TB som orsakat allt detta. Han höll på att krypa ur sitt eget skinn. Den enda sjövana i familjen är ju maken-  TB vill nog gärna tro att han kan, men så fel….Kvällen ägnades därmed åt diverse bandagering (det tog 2 timmar att få stopp på blödningen på maken) och konflikthantering på hög nivå. Det sistnämnda är jag som tur väl grym på så….Alla kröp till kojs som vänner och utan några som helst agg till varandra. När det gäller det förstnämnda fick jag ringa in världens bästa svärmor som snabbt assisterade. Hon är en händig kvinna, vill jag lova….Och vem behöver inte sin mami när man slagit sig.

Nu måste jag väl ändå förklara varför skrattet dök, då det kan uppfattas som extremt malplacerat. Den här typen av händelser, ja aktivteter också, gör mig grymt nervös. Ni vet, Fröken Livrädd som jag är. Inte nog med att jag blev nervös när händelsen berättades för mig,jag fick också så märkliga bilder i huvudet som jag inte kunde parera – typ SOS Seglarresan (hette den så?) och Sunes pappa möter Göta Kanal. Därav mitt bubbelskratt – det hade alltså inget med min stackars make och TB att göra…

Klockan 07.30 dök världens bästa Nicke upp med sin tankbil och vips hade torsdagen fått sin start. Som han väntat och längtat Gabriel och nu äntligen. 45 minuter senare var poolen fylld med knappt 15 gradigt vatten. Maken for till golfbanan, TB tog sovmorgon, Gabriel inväntade badtemp och jag gjorde ett försök till sanering av hem och hus. Strök, dammsög, diskade och påbörjade makens packning. Efter lunch blev det storhandling och sjukgymnasten för maken. Väl hemma blev det premiärdopp för åtminstone en i La familia. Och som han njöt.

Nu har maken farit med kompisar till Skåneland för att spela golflandskamp mot Danmark. Kul, mysigt och så välbehövligt med tanke på allt som hänt. Vi andra slappar och inväntar kvällens mysbesök av bästisMaria. Jag ska bjuda henne och mig skaldjursfrossa och god iskall dryck. Kanske leker vi Quid pro quo på riktigt – som vi brukar! Vi får väl se…..Imorgon bjuder jag på (förhoppningsvis) pics från mat och dryck – kanske också ett och ett annat recept. Det är ju trots allt fredag – även om Le Chef tagit semester och uppehåll. Avslutar med en bild på vår badgalna livsnjutare till son……Ha en fin afton! Kram Mia

3 thoughts on “Absolut förbjudet…..

 1. Å Vi som ska skaffa pool, vi måste nog skaffa en världens bästa Nicke också 😉

  Men vilken tur att det gick bra ändå och att du är världens bästa konflikthanterare. Stackars TB och oj, jag kanske inte hade kunnat hålla mig för skratt eller för gråt, vem vet.

  Kram

 2. Fnissar lite.. mest åt de knasiga bilder som du fick och sen lyckades förmedla till mig.. vet inte men ser liksom rollfigurerna framför mig..
  Stackars fina make och TB.. hualigen vilket dåligt samvete den fina TB måtte haft..

  Du min hjälte, vilken sötis han är.. och riktig badkille 😀
  Sista bilden en riktig bild för nästa års reklamblad gällande POOL.. underbart fantastisk bild.

  Massor med kramar till underbaraste dig

 3. Pool är ljuvligt Kristina….det underlättar så mycket.

  Det var en jobbig grej för TB, men ibland måste övermod tyglas och eftertanke smyga in. Tungt men nyttigt och ingen är ju långsint så….

  Visst är det ljuvlig bilden på GB….Den är så mycket han liksom.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *