Totalt intelligensbefriade….

…sysslor har jag fyllt dagen med idag. Nu menar jag inte alls att nedvärdera varken mig själv eller andra. Intelligensbefriade sysslor för mig är allt det jag kan göra utan att vara på helspänn- att hjärnan går på högvarv – att jag är fullständigt påkopplad. Sysslor som sitter i ryggmärgen. Sysslor som frigör tankespace till annat än det jag håller på med för tillfället. Befriande härliga sysslor. Sysslor som ger mig tillfredsställelse på ett annat plan än mitt arbete. Sysslor som inet alls kräver att jag perspektivtänker eller funderar över vem som vinner respektive förlorar på aktuell lösning. Sysslor som inte alls berör tankecentra som lägga fram på bästa sätt, locka, övertala, lyssna …..Listan skulle kunna bli hur lång som helst. Och hur mycket jag än älskar mitt jobb, så är det befriande härligt att ägna sig åt hem och hushåll.

Vaknade utvilad, utan feber med minimal snuva och lite hosta. Men med ett allmäntillstånd som lyste FRISK. Steg upp och knäppte på le dog koppel, klev själv i en salig blandning av fritidskläder möter träning. Allt annat än snyggt, men vad tusan….jag är ju gift! Hahaha…Låt mig säga att det var en långsam promenad – all fysisk ansträngning framkallar nämligen hosta, för att inte tala om kroppsvärmen som stiger – men morgonpromenad var det. Så skönt! Väl hemma blev det en sval dusch och sen en stund på altantrappen med ett glas blodgrapejuice. Solen, värmen, friden – vilken kickstart jag gav mig själv. Älskar att sitta på altantrappen. Hur många härliga stolar, fåtöljer eller annat som finns så är det något visst med altantrappen. Känner inte ni med så? (Snälla säg ja……annars är det väl bara jag som är knäpp…)

Bädda, fixa frukost, vika tvätt, diska, borsta tänder och off we went till affären. Väl hemma blev det en stund i solstolen, innan vi tog itu med pooluppställning. Det där är långt ifrån intelligensbefriat för mig. Det kräver nämligen en högre form av logiskt tänkande och tyvärr har jag blivit fråntagen detta. Eller kanske jag aldrig begåvades med det alls. Det är nog mest troligt egentligen. Men det blir intelligensbefriat eftersom jag ser sådär lagom frånvarande/konfunderad ut – samtidigt som jag säger: Du måste säga vad jag ska göra, för jag fattar ingenting. För att krydda det hela lite tuggar jag febrilt på HubbaBubba (jordgubb förstås) och blåser bubblor. Det går hem varje gång….Maken tar kommandot och vips är vi igång- halvvägs och klara. Samma stil kör jag när jag ringer och beställer vattenbilen. Funkar fint även på kommunkillen kan jag upplysa er om. Fraser som: Kan du hjälpa mig med det? Ah, du är väl bara för underbar. Jag är så imponerad. Tänk vad man kan lita på er kommunanställda….osv. Anniesmamma – nu fattar du att jag gillar rollspel va….Hihihihi….

Inget bad i egen pool innebar snabb transport till Allra käresta syster och deras pool.  Mysig eftermiddag/kväll tillbringades alltså där med kusinbus. TB cyklade till fotbollsträningen och maken for till…..ja, just det. Rätt gissat. Golfbanan! Nu har jag förberett för sen middag. Det blir grillad kycklingfilé, Västerbottenpaj och coleslaw – ris och curry till kidsen. Mumma skulle jag tro….

Förresten, gårdagens potatis- och grönsakslåda blev supergod. Här kommer receptet:

 Färskpotatis, morötter, lök, paprika, stjälkselleri och broccoli

Fnalla potatisen och dela vid behov. Skala grönsaker och dela i lite större bitar.

Blanda 2 tsk Chipoletpaste (burk som finns vid texmexgrejorna i affären) med olivolja och pressad lime.

Lägg potatis och grönsaker i en ugnsfast form och fördela kryddblandningen över med händerna. Strö över flingsalt.

In i ugnen i ca 20-25 min. Voíla! Till detta serverade vi grillad kotlett alt grillad torskrygg och en kall gräddfilsbaserad sås.

Nu så….dagen börjar lida mot sitt slut, magen kurrar och ögonen börjar klippa hos liten på mig. Kanske kan jag drista mig till att orka bläddra i en tidning innan alla är på plats i hemmets ljuva vrå igen. Kanske……Tomorrow….Tomorrow är det hemlisdags i Quid pro quo. Följ mig då….Sussigull alla rara människor. Kram Mia

9 thoughts on “Totalt intelligensbefriade….

 1. Åh, jag kan se dig sitta där på trappen och bara njuta! 🙂 Så himla härligt syn!!!

  Ha, ha, ja som tjej har man den fördelen att man kan ”spela lite dum” och tok-berömma motparten, det går alltid hem! Tänk vad lite smicker gör för det motsatta könet!

  Ni har fullt upp som vanligt, på ett härligt och lugnt sätt! Hoppas ni får en fantastisk kväll!!
  Kram på dig

 2. Ha ha… du är bara för söt 😀
  Undrar just ifall det däringa med blond, hubba bubba och snygg hänger ihop med rektorsrollen?
  En av mina bästa vänner.. snygg, blond och rektorska kör samma grej vid besiktning, bilverkstad etc.. och får alltid galna priser om inte gratis..
  Det var rektor man skulle blitt… fast.. blond å snygg… hmmm missar jag på 😉

  Skönt att du mår mycket bättre nu.. det glädjer verkligen 😀

  Du vad är FNALLA potatisken?
  Är det ett ord för just Blekingebor?

  Puss på dig donnan..

 3. Fnalla? Det är inte ett ord man hör varje dag. Eller snarare; det är ett ord jag a l d r i g har hört tidigare. Är det dialekt? Och hur går det i så fall ihop sig med din rikssvenska?

  God mat som alltid. Och självklart är det något speciellt med att sitta på altantrappor. Och trappor överhuvudtaget. Jag älskar att sitta på vår trappa vid ytterdörren. Det är något.. opretantiöst över det.

  Nuuu förstår jag meningen med rollspel. Förstås. Så gör jag med. Säger saker som att ”jag är inte så haj på sånt här”.. eller ”ett sånt där eluttag eller vad det nu heter”. Nej vänta, det sista är ju när jag småflirtar med den söte elektrikern. 😉

  Du kan sannerligen konsten att ha en happy vardag. Det tycker jag är beundransvärt.. och eftersträvansvärt (heter det så?).

  Ses imorgon! Kram!

 4. Tack Fragglarna…

  Jätteskönt Emma…kanske ses på Trumme snart…

  Nja, ta bort det där med snygg vid beskrivningen så kanske det stämmer med mig. Jag är ju i bsäta fall average så….Och absolut bilrpovningen. Och verkstaden. Och macken och….för mig med…

  Skönt Anna att även du gillar trappor. Det är precis som du skriver – oprententiöst. Lite gammaldags lite mysigt sådär… Tack söta du…

  Och fanlla…Jag kom inte på något annat bra ord. Fnalla, då liksom skrubba man färskpotatisen och gnider bort det värsta av skalet. Det smutsigaste….Det är nog en blandning av skånska och blekingska skulle jag tro. Och Anna…jag bara skriver åt det rikssvenska hållet. Annars har jag en rälig blandning av skånska, blekingska och kalmaritiska. Maken däremot pratar rikssvenska då han är uppvuxen i Stockholm. Det där blir problematiskt med våra Rr till barnen, men det är en annan historia.

  Kram Mia

 5. I love intelligensbefriat! är ganska duktig pà det om jag fàr säga det själv, ha ha! I morgon àker jag till ön, sà jag kommer inte att hinna besöka bloggar dà. Bara sà att du inte tror att jag har glömt dig. Det skulle jag aldrig finaste! Skall försöka uppdatera, hàller tummarna för att teckningen är tillräkligt bra.
  Stor kram oh lycka till med alla företaganden!

 6. Tack Diana…. och Katarina vad skönt att du inte vill glömma bort mig. Hoppas du kan blogga fårn skärgården – saknar ju dig annars….

  Kram mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *