Sommarplaner en midsommardag!

Kommer ni ihåg förväntan när man växte upp – förväntan av att ha ett helt sommarlov framför sig. Kan ni förnimma känslan av oändlighet med tid. Dagar. Oöverskådligt. Massa saker att önska. Inga måsten att genomföra. Bara en hel hög med tid att fylla med roliga grejor. Känslan när leva i nuet inte var något framtvingat, utan något helt naturligt. När solens vara eller icke vara inte alls gäckade en. När bad och strand var lika uppskattat som skog och mark.

Egentligen känns just sommarplaner som en skymf idag, då sommaren inte på något vis har gjort sig rättvis denna midsommarhelg i Blekinge. Jag har sett på bloggar och annat att både Öland och Gotland har haft sol – säkert flera andra ställen med. Fast inte ska man misströsta inte….Det är mer regel än undantag att vi har moln, blåst och +12 denna förtjusande helg, tradition och högtid. Ändå sitter jag här och försöker överskåda vad sommaren ska innehålla. Och jag kommer fram till en och samma sanning precis hela tiden: Allt beror på den där solen! Tänk att vara så populär som solen. Snälla, snälla, snälla sol kom till oss nu…..För utan sol, då blir det väldigt många långa lediga dagar att fylla. Med sol kommer dagarna att flyga fram och sommaren med dem.

Maken har iallafall två långweekends på raken med golftävlingar – Landskamp Sverige-Danmark i fina Skåneland och RM i Stenugnsund. Två veckor där han reser onsdag och kommer hem söndag. Har det inte blivit sol till vecka 2 är jag beredd att ta en restresa till vilket ställe som helst nära Medelhavsvärme. Vid sol har vi ju fullt upp i vårt badparadis så…En tur till Stockholm skall hinnas med och förstås Skånelandshelg med TB:s fotbollslag och Eskilscupen där. Dagsutflykter går förhoppningsvis till Tosselilla Sommarland, Borgholm, Åhus och Yngsjö samt förstås till Ölands Djurpark.

Maken vaknade mycket tidigt idag och konstaterade att det är fint att INTE vara bakis en midsommardag. Personligen vaknade jag efter ett hostmedicinsrus med igenkorkad näsa, slemhosta och huvudvärk. Jag måste väl erkänna att jag hellre hade varit bakis, så hemsk är jag. Vi njöt dock av härlig skaldjursfrossa igår och hade en mysig kväll här hemma. Idag har vi varit i lekparken Gabriel och jag, TB ligger till sängs med samma sjuka som mamman (fast några dagar efter) och maken spelar golf. Nu ska jag göra en midsommartårta att ta med till bästisMaria ikväll. Vi ska ta en lightgrill och bara mysprata lite. Det behöver jag…..

Och så hoppas jag att sommarlovsplanerna kan ta sin början med sol och åter sol imorgon….Kram Mia

7 thoughts on “Sommarplaner en midsommardag!

 1. God kväll underbaraste du..
  Den bilden går inte av för hackor 😀

  Vi hade faktiskt sol här igår, även om termometern hade kunnat visat några fler grader.
  Ni ska ju göra en massa skoj ju, så när bär det av mot mina trakter då? Sthlm alltså..
  Nä säger som du snälla sol kom tillbaka, men med all säkerhet så kommer den nu i veckan när jag jag börjar arbeta igen 😀
  Då får du passa på att njuta även för mig.

  Kramar i massor till fin fina dig

 2. Full rulle ser jag! Underbart! Och sà kul att ni har sà mycket planer. Du är bra pà att ha mànga bollar i luften!
  Vâran midsommar blev underbar, ha ha, som jag visste att den skulle bli. Solen sken lite sàdär lagom och det var lagom varmt ocksà. Kan inte klaga.
  Stor kram och god natt (ja, det är väll ”god natt” till mig mest, ha ha!)

 3. Denna sol. Där är vi ju lite olika i alla fall; jag är ju ingen soldyrkare, MEN, självklart vill jag ha den hellre än att vara utan. Man måste ju inte sola bara för att det är sol.

  Vill ha sommar nu!

  Låter som jättemysiga planer. Det är mysigt med små dagsutflykter och helgresor och sånt. Lovely!

  Krya på dig nu, bästa du! Ingen igenkorkad näsa imorgon bitti, inget slem. Frisk! Pigg! Smärtfri! Japp!

  KRAM!

 4. Solen var hos oss på midsommar! Det var så pass varmt att vi svettades och barnen kunde bada, dock i lilla poolen på tomten men ändå! 🙂

  Jag kommer ihåg känslan när man gick på sommarlov! Ett lugn spred sig i kroppen och man andades ut liksom! Man levde i nuet, man gör ju det som barn.
  Massor med roliga planer har ni på agendan i sommar! I like! 🙂

  Håller tummarna för att ni får lite sol nere hos er snart!
  Stor Kraaam

 5. När jag såg den underbara bilden på Gabriel i poolen (några inlägg efter detta) så tänkte jag PRECIS på det du beskriver här – den där underbara känslan av sommarlov när man var barn, oändliga dagar av lek och mys! Vilken härlig känsla det var, och det är så skönt att ha kvar alla de minnena och den känslan som ordet ”sommarlov” ger, nu när man är vuxen…det känns rätt bra att vara vuxen, men åh vilka goa minnen från barndomens sommarlov man har! =)

  Appropå midsommarväder så måste jag berätta något som min ena kusin berättade för mig, han är meteorolog på SMHI – det finns tydligen en viss typ av väder som är oerhört svårt att förutse, det är när fronter och gud vet vad rör sig från kontinenten och norröver mot oss. Det är tydligen väldigt svårt att säga precis hur de här fronterna fördelar sig, var solen dyker upp och var ev regn hamnar….och givetvis är det EN specifik tid på året som det här händer, och det är alltså vår midsommarhelg – den helg på året som alla svenskar VERKLIGEN vill veta hur vädret blir! Och det verkar ju stämma för prognoserna är ju alltid så osäkra varje midsommar, med en salig blandning av regn och sol…men bara några dagar efteråt så verkar både väder och meteorologer stabila igen haha! 😉

  Jag blev också sjuk dagen efter midsommar och är fortfarande hemma från jobbet (torsdag veckan efter)…tråkigt. Men det låter som att ni hade det bra och toppenmysigt!

  Kram till er alla!
  Ellinor

 6. Ja visst är det goa minnen Ellinor….jag håller med. Och mycket kommer tillbaka till en nu när man har barn i så skilda åldrar som vi har.
  Jag tackar för infon gällande meterologen – det gör förmodligen Anniesmamma här nedan. Hon är lika vädergalen som jag…

  Gabriel pratar om dagis….Om Michaela förstås och så Ellinor och Anna. och att han ska vara störst i höst.
  Hälsa alla och krya på dig finaste fröken…

  Kram Mia och grabbarna…

 7. Ewa, skulle tro vecka 30 om det blir som vi tänkt.

  Vad härligt Katarina. Så glad för din skull.

  Tack Anna…din hälsning gjorde sitt till. Definitivt!

  Tack fina Fraggel….solen kom och värmen med. Underbart härligt! Tack för att du delade med dig av den.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *