Presenter till moi!

Hostan från helvetet – gu, vad jag är tjatig. Hela hemmet känns som en smittohärd med ömsom nysandes och ömsom hostandes människor i skiftande åldrar och av olika kön. Skönt att veta att bacillusker inte diskriminerar på grund av ålder eller kön i alla fall! Jag tog tidigt i morse beslutet att ställa in vår medverkan vid midsommarfirandet hos BästisMaria och härliga vänner. Jag orkar helt enkelt inte! Orkar inte handla och trixa med maten till knytet. Orkar inte sitta upprätt så länge. Orkar inte hosta så fort jag ska prata eller skratta – och det gör man ofta tillsammans med dessa människor så…Jag orkar inte äta tillsammans med andra eftersom allt som ska in i munnen/ner i halsen måste genomgå stora hosttestet först. Många är de matpartiklar som inte klarar testet och som sprids till sitt öde. Inte sällan hamnar de då på någon annans tallrik eller i någon annans ansikte. Fy fasen vad disgusting…..Orkar inte är ett förfärligt uttryck, men just nu är det sanningen…

Just idag är det Lövmarknaden här i fina Karlskrona. Lövmarknaden är en traditionsrik och gigantisk markand med precis alla inslag som finns. Hela staden förvandlas och Stortorget är en mäktig upplevelse. Det blev inget besök för oss i år. Gabriel vet inget om och nöjde sig med ett besök på i den bästa affären, nämligen Leksakshuset. Här jobbar fina systrarna Malin och Helena. Gabriel ville helst ha med sig en hammock hem (dream on….såg makens skeptiska blick framför mig), men nöjde sig sedan med Beyblade. TB for till marknaden med kompisar och maken, han for till golfbanan istället.

Trots uteblivet marknadsbesök blev inte jag utan presenter. Moi! Jag som egentligen inte är så förtjust i presenter till födelsedagar och jul, men detta gillade jag. Koftan nedan köpte jag till mig själv i Kalmar. Ursnygg stickekofta modell finklädd. Perfekt! Har varit saknad, utan att jag har vetat om det egentligen. Korgen/väskan köpte min fina svärmor till mig. En karamell som jag just nu knappt kan slita ögonen ifrån. Vad ännu bättre är att den är en eco-bag och det gör att jag kan samla vissa pluspoäng hos vissa arbetskamrater.

Nä, go vänner…Dags att dra sig tillbaka. Dags att ta en ny dos hostmedicin och krypa upp i soffan med filt och kuddar. Ikväll lyxar vi till det med pizza, tror jag och vi ska se om jag får sitta med vid bordet. Eller om jag får ta bardisken och kan hosta ut hur mycket matpartiklar jag vill. Vi får väl se! Tittar in imorgon och önskar gald midsommar till er. Ha en fin dan före dansaredan. Kram Mia

8 thoughts on “Presenter till moi!

 1. FY vad jobbigt! Jag lider med dig.. Usch, så jobbigt när man har hosta ju. Du sover väl med högt under huvudet?

  Och ”orkar inte” är nog lika bra det. För OM du hade orkat så skulle du flängt runt och gjort nytta va? Ligg du och orka inte tills du blir bättre.

  Lööv väskan förresten! Sån vill jag också ha (men jag har väskköparförbud). Och koftan blev jag också jätteavis på.

  Krya på dig nu, fina du. Ta det lugnt. Vila. Drick. Ta hostmedicin. Huvudänden högt. Honung som lindrar. Sov. Drick lite till. Och var rädd om dig.

  Kram!

 2. Bästaste!!! Jag är sååååå ledsen för att du är sjuk och för att ni inte kan vara med på midsommar…. Trist!!!! Om du skulle känna att du orkar i morgon och bara vill ha lite sällskap … Ja då är ni välkomna utan att ta med mat…. Jag lovar att maten kommer att räcka ändå <3

  Koftan är ju jättefin ( tycker ju givetvis jag som har en lika dan) och väskan är underbar, helt underbar. Jag är ju lätt fixerad vid rosa så…….JAG VILL HA EN LIKADAN!!!!!!!!!

  Krya på dig kramen och skål…

  BästisMaria

 3. Finaste Anna…nu är det ju du som är min cyberdoktor. Och ja, jag lyder. Det går sakta. Jag vilar mycket. Och du har rätt…Hade jag orkat hade jag flängt. Du känner mig hör jag….

  Maria, ja koftan är ljuvlig och väska likaså….Glädjeämnen idag. Och mår vi bättre tittar vi bort…I promise…

  Kram Mia

 4. Det var en envis förkylning som hänger i…. 🙁
  Duktigt av dig att avboka midsommar om det känns som att du i alla fall knappt skulle orka med! Annars är väl det typiskt, man går iväg bara för att man skall liksom! Bra gjort av dig att tacka nej och jag ser ju här nedan att ni är mer än välkomna ändå om ni ångrar er!

  Koftan är underbar! Vill ha!!! Vart har du köpt den? I löööve!

  Hoppas du piggnar på dig snart! Och följ alla Annas råd här nedan! Lyssna på henne!!! Kloka råd hon kommer med där!
  Ta hand om dig, och låt alla andra ta hand om dig också!
  Kram

 5. Shopping är ju ofta en bra medicin. I detta fall bör den dock kombineras med sömn. Och omvård. Det senare får maken din stå för. Eller barnen.

  SOV!

  Kram!

 6. Börjar med en lång varm kram.. känner liksom att du behöver det 🙂

  Du den koftan var ju jätte fin..
  Skulle verkligen behöva gå på klädköpardagar.. jag har liksom inte så mycket att sätta på mig längre.. mina kläder trillar av mig så dom har jag skänkt till bättre behövande..

  Pizza är inte helt fel, allra helst hemlagad.. eller köpe går också bra.. själv är jag en tråkmåns som alltid äter vegitarisk med mozarella och ruccola.. fullkomligt galen i det, vilken är din favvo må tro?

  Idag ordinerar jag dig en vitlöksdrink och sen ingefärs te till kvällen…
  Kramar om igen och hoppas att elakingarna till basiluskisar vill flytta..

 7. Ååååh, snygg kofta. Tänkte först, wow vilken snygg kappa. Väskan gillas också och ett plus för att den är eco 🙂

  Sen till stackars dig. Usch att ha sån hosta. Har du fått något receptbelagt? Rekommenderar annars att du går till en läkare och ber att få utskrivet cocilana etyfin. Den är verkligen super.

  Många kramar och en förhoppning om att du snart mår bättre.

 8. Bästa Fraggel…Stadium av alla ställen hade denna godbit. Fanns också i karamellrosa. Och visst lyssnar jag på alla eras fina råd.

  Giraffemma, jag försöker sova men fasen vad hostan stör sömnen.

  Japp Ewa, den kändes ända hit och jag behövde den sannerligen. Min favvopizza är Cara Mia – rökt lax och vitlöksost. Mumma!

  Den medicinen är suverän Linda. Har både den och sönernas LephetonDesentol. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *