Kvalitetsutveckling!

Mål och visioner. Drömmar, strategier och tankar om framtiden. Småstegsmetoden. Det är så vi på Svettpärlan har tagit oss an tillvaron genom åren. Och vi märker ju att det bär frukt, så att säga. Vi vet att vi håller hög kvalitet och framförallt håller vi alltid det vi lovar.

Det finns en sak som vi längtat efter och drömt om i många år och som nu ser ut att bli en verklighet. En variabler som definitivt kommer att höja kvaliteén. Inte på undervisning och omsorg. Inte heller då det gäller ämnen och fokus. Men på en väldigt viktigt del av vår verksamhet som inte kan anses som kärnverksamhet, men väl servicefunktion. En variabel som berör varenda liten individ och som på många sätt kommer att kunna göra skillnad. Blir ni nyfikna nu????

Kök! Vi ska bygga ett kök. Och inte vilket kök som helst, utan ett riktigt tillagningskök. Äntligen skall vi, våra elever och personalen kunna njuta doften av vällagad, välkomponerad samt nyttig och rolig mat. Äntligen ska vi kunna bestämma själva vad som serveras var, när och hur. Vi kommer också att utöka med en matsal till, så att vi förkortar lunchtiden – som det är nu äter våra år F kl. 10.35 och det är för tidigt. Våra sista matgäster äter idag kl. 12.15 och det mina vänner, det är på tok för sent. För att inte tala om varmhållningstiden. Vår mat skickas från vår leverantör klockan 9.15 och då kan ni ju bara ana hur länge den sedan stå i värmeskåp samt framme i matserveringen. Att detta påverkar koncistens, smak och doft likväl som temperatur och utseende – ja, det behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut.

Detta medför naturligtvis en viss omflytt i vårt skolhus och det i sin tur medför utrensning, omstrukturering och nyinköp. Så grymt spännnade! Och naturligtvis ganska jobbigt eftersom vi kommer att ha en pågående verksamhet samtidigt. Just därför kom vår resa så lämpligt i tiden. Nu är batterierna laddade och när vi sedan drar igång med ombyggnation den 26/5 då vet vi att vi fått något innan och får något efter. Den 1 augusti skall det nya köket tas i bruk och vad vi kan märka av reaktioner hos elever, föräldrar och vår personal som kommer det att vara värt lite stök. Puh! Den som väntar på något gott…..sägs det ju….

Och kockar då? Ja, vår tidigare kökspersonal kommer att pensionera sig (en av dem) och få ett nytt uppdrag (en av dem som nu blir skolvärdinna). Två nya kockar har anställts och här…här blir det lite extra intressant. Ni vet Le Chef (maken) har valt att säga upp sig från sitt nuvarande jobb samt lägga det mesta av tävlingssäsongen i golf på hyllan, för att istället utfodra oss alla Svettpärlor. Han är en fantastisk kock så vi är jättenöjda. Kock nummer två är en gammal kollega till Le Chef och mig sedan tiden på Stadens Hotell och han går inte heller av för hackor. Så spännande det ska bli….

Så lite lagom skrytsamt säger jag då triumferande: Världens bästa skola ska bli ännu bättre…. För planerna kring köket, våra eminenta kockar och mathållningen stannar då rakt inte kring endast lunchservering till elever och personal. Nänä…Vi har tankar på ännu en utökad servicefunktion, men det mina vänner…Det är en helt annan historia och eftersom vi håller givna löften måste jag hålla lite på dessa tankar. Lovar att återkomma då dessa planer tänks realiseras.

Torsdag och idag har vi varit lite trötta och gäspiga. En intensiv dag på jobbet (vad annars efter all denna frånvaro) och sedan besök hos sötaste Neo och Nelly för att överlämna fina gåvor från Florida. Nikeskor, kläder och en spindelmanmen till Neo och kläder samt rosa Converse (modell mini) till Nelly. Jätteglada blev de… Nu laddar vi för vårt Valborgsränn imorgon. Hela skolan befinner sig på ett friluftsområde med olika roliga aktiviteter samt ett motionslopp/tävlingslopp. Därefter grillar vi till alla 252 elever och myser i gröngräset. Sedan är det helg….Wow! Kortvecka för denna rektorskan, så skönt!

Imorgon tänker jag utveckla mina tankar kring inställning. Varmt välkomna åter…Kram Mia

4 thoughts on “Kvalitetsutveckling!

 1. Wow för Svettpärlan. Det är ju så att man vill flytta norröver när man läser om er. Och att maken ska kocka hos er. Avis blir man ju efter att ha läst alla hemmamenyer.

  Kramar

 2. Waaaooooow..
  Säger som Linda, fast söder över 😉
  Sen tror jag mig minnas att jag nämnt någon gång att bli adopterad av världens BÄSTA Mia skulle sitta fin fint 🙂
  Kramar om dig du Underbara

 3. Vad roligt och spännande, fick energi bara av att läsa ditt inlägg. Kommer att bli hur bra som helst. Kanske ska ta och flytta upp till Blekinge.

  Kram!!

 4. Tack för era fina ord…Ni är så välkomna. Kanske kunde vi starta ett litet bloggkollektiv?

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *