Färdig! Fääärdig….

Precis så satt hon och ropade på pottan. Sigrid! I Beppes godnattstund, alltså…Minns ni? Eller är det bara jag som är så gammal? Gabriel älskade att kolla denna film då han var mindre och vilken nostalgitripp. Maken och jag skrattade åt en del fraser så att vi nästan kissade på oss. Underbara Beppe…

Här i Florida börjar vi faktiskt bli färdiga nu. Tro det eller ej, men så är det…Ja, inte för fru Nilsson då – hon vill ha mer sol på sin lekamen. Inte för att den kan bli så mycket brunare – hon är nämligen som en pepparkaka nu. En väldigt vackert brundbränd pepparkaka. Men här bjuds det typiskt Orlandoväder idag – sol, långa stunder moln och en och en annan regnskur. Lite trist måste erkännas då det är sista semesterdagen ,men kanske är det precis som Ebba säger – lite dåligt väder gör att man vill åka hem.

Gårkvällen spenderades på Doc Ford´s Rumbar and grille. Underbart mysigt, käkade godsaker och drack kalla drycker. Kvällen avslutades hos the Nilssons och deras pool. Lovely!

Panko fried shrimps....mums!

Coola killar - Anton, GB och TB

Dagen idag har bjudit på en löparrunda – den sista i Florida. Undra om jag kan ta med mig lite av denna goda träningvana in i min happyvardag. Jag hoppas och tror det.  Långfrukost och sedan började packningsh-vetet. Rens och plock och vips så fick vi till det. Tvättmaskinen har gått på högvarv, tumlaren likaså. Underbart skönt att komma hem med det mesta rent – ännu en sådan positiv grej med självhushåll. Lite poolbad har det blivit mellan varven men solen har nästan lyst med sin frånvaro. Varmt är det ju ändå så… Jag har rensat ut bland hemhandlad mat och allt som inte är öppnat hämtas till välgörenhet – typ soppkök, tror jag. Det känns bra. Har lite svårt att slänga mat, nämligen…

Snart bär det av till minigolfbana och sedan skall vi ha avskedsmiddag för oss själva på vår favvorestaurang. Jag måste summera läget och konstatera att vi har haft en FAB semester. Allt har flutit på och Gabriel har verkligen vuxit till sig för den här typen av resa – allt behöver inte längre vara på hans villkor. Underbart väder alla dagar utom idag och vi har njutit både strand och hav.

Vi har haft en verkligt lugn och stressfri semester – vi har gjort massor av saker men i ett helt ok tempo. Många goda rätter har intagits på många mysiga restauranger. Även här har Gabriel vuxit till sig och kan sitta ner och njuta av käk. Shoppinglyckan har varit god för oss alla – TB har hittat nästan allt han sökte kring sin fotboll, maken har handlat allround + golfsaker, Gabriel har handlat 5 par shorts och 15 tröjor samt en hel del kul leksaker och jag…ja, jag har hittat både det ena och det andra. Inklusive 9 par skor, vilket är lagom för mig (allra flest jag har kommit hem med är 23 och minst är 4 så…). Vi har haft mycket tid tillsammans i familjen och fått bara rå om varandra, prata med varandra, skratta tillsammans – utan att ha planeringsgeneralen i fokus. Vi har också haft egentid, vilket vi inte är så duktiga på annars maken och jag. Här har han spelat golf, tagit promenader på beachen och slappat i soffan. Själv har jag tagit min löprundor och power walks och det räcker för mig.

Så påfyllda, mätta, belåtna och faktiskt med lite hemlängtan. Vi är så färdiga man kan bli efter en lång semester och jag tror att vi är redo …. Ett kort inlägg blir det imorgon sedan bär det av hemåt….See ya…Kram Mia

7 thoughts on “Färdig! Fääärdig….

 1. Bästaste Mia!!!

  Helt underbar summering av semestern och en helt underbar bild av de tre pojkarna. En mycket trevlig kväll tillsamans med er avslutade vi med Crocodile Dundee på tvn.
  Dagen idag har innehållit såväl Worship( Gudstjänst) som beach och powerwalk. jag längtar inte hem…. Mer än till våra fikastunder i soffan ( em fikan)……….
  Nu har maken och jag tömning av div flaskor…… Framförallt ett gott Zinfandel vin…… Ni skulle varit med, då hade det varit lite mindre/person….. Vi saknar er här på Madera road 21690! kramar i lass från bästis M

 2. Vilken fantastisk summering av goda dagar i landet långt långt borta..
  Bilderna därtill blir som en fantastisk bilddagbok..
  Visst är det så, skönt att komma hem även om man utan problem skulle kunna leva i fridens tid..
  Tiden som bara finns till ens förfogande på det sätt man vill tillbringa den.

  Ni kommer att komma hem till ett vårigt sverige så det kan inte bli bättre.

  Kramar om bästaste du och önskar dig välkommen hem

 3. Du har varit så generös med att dela med dig att jag nu nästan känner mig lite tårögd över att vår semester är slut. Den där separationsångesten gör sig påmind; den där som gör det så svårt att bryta upp från ett ställe till ett annat.

  MEN, jag bor inte heller i Blekinge, och har endast varit där en gång (två år sen på bröllop) så även det blir ju lite av en reseskildring för mig. En vardagsreseskildring. En spännande och intressant sådan.

  Njut av det sista nu. Stor kram!

 4. BästisMaria, ni hade lätt kunnat stanna GB och du. Och när det blir semester nästa gång bör vi nog bo närmare varandra. Det känns som om våra barn har lika stor dragning till varandra som du och jag. Härlig känsla…

  Tusen tack Curling…

  Ja, Ewa…det är härligt att ha bloggen att läsa tillbaka i. Förra året hade vi resdagboken och det funkade ju det med…

  Kram Mia

 5. Febe…skor är ju en passion för mig…Om det inte har märkts så berättar jag det. Hihihi…

  Tack du söta Anniesmamma. Jag blir så jätteglad om ni vill följa oss i den vanliga happyvardagen med….

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *