Det bästa av två världar

Föreningar. Kombo. Lite av det ena och lite av det andra. Att inte behöva bestämma sig för en specifik inriktning. Att det ena inte osökt behöver betyda att det andra utesluts. Så himla behändigt!

Våra numera årliga långsemestrar har precis allt detta. Florida är ett perfekt ställe för familjen Happyvardag att semestra i – detta konstateras också årligen. Förvisso har jag inte gjort många charterresor i mitt liv, så jag skall inte drista mig till några djupare jämförelser. Men låt mig nöja mig med den absolut enklaste av alla förklaringar: Florida har allt. Och lite till. Det finns något för alla smaker. Och för mig är det den allra bästa kombon. Den ultimata förutsättningen för avkoppling och påfyllnad. Helt enkelt det bästa av två världar. Men så är vi ju också amerikaniserade, som min lilla paps brukar uttrycka det.

Visst krävs det lite mer egenarbete med denna typ av resa. Redan i planeringsstadiet krävs det ett intresse för att botanisera bland platser och val av boende, flygbolag och vilken typ av hyrbil man vill ha. Ingenting ordnas åt en. Men vi gillar ju att sitta och kolla nätet och hitta roliga grejer. Dessutom brukar vi småreka boende då vi är på plats inför kommande resor. Genom åren har vi provat olika boenden, men den största delen av varje resa bor vi i egen villa med egen pool. Det är urskönt! Att kunna packa upp, ha gott om space, kunna fixa både sin egen mat och sin tvätt. Och att kunna bada ostört om man vill i sin egen pool…..Att bo in sig, känna sig lite hemmastadd, plocka fram, hänga in och handla hem. Ett sätt att skapa ett hemma, fast borta. Det vilar något vardagligt och fridfullt över detta faktum. Ett ”hemmaliv” borta innebär ju trots allt ”bara” att man gör precis så mycket man vill, orkar och har lust till. Inga extra- eller runtikring uppgifter – bara tvätta då man har tvätt, diska då man har disk, plocka undan om man känner för det och käka hemma då man tröttnat på köpemat. Helt enkelt perfekt för denna hushållsarbetsälskande rektorska. Jag hade aldrig trivts med en semester utan inslag av detta. Men som det är nu njuter jag av att vara färdig. Något man sällan känner på hemmaplan , där det har en tendens att alltid finnas något mer man kan göra….

För övrigt älskar jag kombon av pool och beach. Villa med egen pool möjliggör verkligen bad first thing and last thing a day. Några timmar varje dag spenderar vi på beachen. Och det är ungefär det våra vita små (hrm…) kroppar tål. Därmed blir det svåraste av valen alltså pool fm och beach em eller tvärtom. Hrm….jobbigt!

En underskattad kombo är restaurangbesöken. För det första serverar de flesta restauranger ett urval av allt -seafood, steaks, pizza och burgers. Något för alla smaker! Lägg därtill att de uppenbart har förstått vad barnfamiljer behöver vid ett restaurangbesök. Alla barn välkomnas lika glatt som fullbetalande vuxna. Fina barnmenyer och kritor. På många ställen finns en lekhörna, the Ballonman eller en hel lekplats. Tack USA – ni gör verkligen restaurangbesöekn till en fest.

Och maken som gillar att sitta inne och käka – uteserveringar dissar han rätt kraftigt. Tycker att maten blir kall så fort och visst, det är sällan en 28-30 grader på kvällarna i Sverige. Tyvärr! Men på vår favvorestaurang – Junkanoo on the beach – där kan man minsann sitta inne utomhus. Det är inte illa….Det bästa av två världar. Bilden ovan visar för övrigt en ”Bloming onion” från Aussie steakhouse Outback. En riktig delikatess vill jag lova.

Och så shoppingen. Jag måste ju bara nämna något om denna härliga sysselsättning också. Många fina malls och outlets med fina kläder. Märkeskläder till en spottstyver av priset i Sverige. Och inte är det kopior heller. Äkta vara, billigare…Det måste ju definitivt vara det bästa av två världar. Så om jag inte har övertygat er om att nästa resa bör gå hit….då ger jag upp nu!

Idag har vi haft en riktig slappedag här på Fort Myers beach. Maken steg upp i ottan och begav sig till golfbanan. TB tog en tidig löprunda och Gabriel sussade gott till över nio. Själv utförde jag lite härligt hushållsarbete som disk, tvätt, stryk, ekonomi och lite mess/samtal/mail. Lång frukost och sedan blev det poolen hela förmiddagen och eftermiddagen. Gabriel har vandrat lite fram och tillbaka, in och ut…han är rätt bränd på axlar och rygg idag så…TB har pluggat en del. Ikväll har vi handlat nytt golffodral, käkat på foodcourten och sitter nu på altanen och kollar in ett annalkande oväder. Det blixtrar och åskar rejält….undra om det kommer regn inatt.

Hoppas ni alla får en fin skärtorsdag på hemmaplan. Här firas visst inte denna dag alls….Kram till er alla från Mia

14 thoughts on “Det bästa av två världar

 1. Planera är halva nöjet tycker jag! 🙂 Har ju siktet inställt på Thailand i vinter men får kanske tänka om? Hur är vädret i Florida i december?

  Nu drar vi till Spanien. Inga vattkoppor i sikte.

  Glad påsk!

 2. Låter underbart! Och jag vet hur härligt Florida är och hur bra det är där borta! Tycker absolut man ska försöka uppleva detta! Dit vill jag ta med min familj nån gång! Kram till er!

 3. Ååå vad mysigt ni har det.
  Själv så ska jag till att kicka igång kvasten, vem vet kanske jag tar turen förbi er 😉
  Kramar till er

 4. Mia, jag har varit avundsjuk på dig hela tiden du har varit där, men nu vet avundsjukan inga gränser. Du har någonting som jag så desperat skulle vilja ha: en kärlek för hushållsarbete. Varför kan inte den egenskapen delas ut till alla? Eller snarare, var befann jag mig när den delades ut?

  Er semester låter verkligen som rena drömmen. En perfekt mix av allt man kan önska sig. Härligt!

  Kram!

 5. Kom hit Febe….ni skulle älska det. Och du, otäckt med hjärtmuskelinflammation…Det är inte att leka med.

  Tack Curling…Hoppas ni har det mysigt i snön. Ävne om jag aldrig för mitt liv skulle vilja byta.

  Fru A – december kan det vara lite hur som. Oftast fint framförallt i södraste delen men det kan vara frostnätter också så…Hoppas Spanien blir underbart…

  Kram Mia

 6. Emma, ni har varit här i Florda va? Och jag håller med- alla borde få möjlighet att åka hit med sin familj. Lovely!

  Du är så välkommen Ewa…jag håller utkik efter dig.

  Ja, jag är inte säker på att alla i min familj gillar min crush on hushållsarbete men jag trivs med det Anniesmamma…Det är avkopplande fridfullt och man ser alltid förändringen. Underbart.

  Kram Mia

 7. Florida har, som du säger, allt. Jag älskar det. Är överhuvudtaget fascinerad av USA. Att besöka. Inte att bo. Drömmer om LA. Ang hushållsgöra instämmer jag mer med Annies mamma 🙂 Jag är förvisso (har varit!) en pedantslav men på semestern vill jag ha så få måsten som möjligt. T ex ingen matlagning, städning etc (tvätta själv måste jag dock, om långsemester). Men så är jag (och maken) heller inga tidigare kockar alt. upplärda av sådan eller med stort matlagningsintresse. Jag äter gärna på restaurang 3 ggr/dag på semestern bara för att slippa planera (och tillaga) näringsriktig, varierande mat 2 ggr/dag 🙂 (frukost kan jag dock absolut tänka mig inta på rummet). Men det är klart, skulle vi göra en resa där det inte är möjligt att göra prisvärda ”dealer” med typ fullpension ”utanför rummet” så skulle vi ju få tänka om. Jag drömmer t ex om LA till jag fyller 40 och dit finns ingen charter … Ingen tvekan i af att ni har den bästa familjen Bark-resan!! Kramar, R

 8. Perfekt Jenina…här är det fullt av vitala människor i skiftande åldrar, motionerandes och med massor av kul aktiviteter. Det sjuder av liv…

  Välkommen Hans och varmt välkommen åter…Jag lovar att kika in hos dig.

  Rosita…LA är fantastiskt, emn jag tror jag gillar Florida mer faktiskt. Det är så ogreppbart på något vis i LA. Nja, som den bästa av världar så kan du ju få det här…Förra gången igen bodde vi på Bellasera i Naples – underbart lägenhetshotell med tre sovrum, tre badrum, kök och vardagsrum…samt tvättmöjligheter. Daglig städning och restaurang som erbjöd helpension om man ville. Snyggt poolområde och med 10 min promenad till beachen. Kan rekommenderas…

  Kram Mia

 9. Leo såg att ni har ätit bloomin onion, vad gott säger han, han har tittat avsundsjukt på bilderna och vill bara tillbaks till Usa, där det finns Panda…:)
  (du behöver inte svara på denna kommentar, kommer aldrig att hitta tillbaks ändå)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *