Sommartiden och kampen om klockan

….samt tiden – vi är väl inte direkt on speaking terms just nu känns det som. Samarbete….man måste ju samarbeta lite och jag tycker att jag alltid försöker att bjuda till men jag känner att jag får så lite igen just nu. Inte för att det alltiud måste vara ett givande och tagande – men det blir så mycker trevligare då, håll med!

I söndags var det åter dags för en av årets två mardrömsinställningar för barnfamiljer – nämligen omställandet från vintertid till sommartid. Och tänk vad en ynka lite timme kan föra med sig. Så mycket strul och jox. Så många rutiner som bara poff….far iväg i tomma intet. Så förvirrande. Nu tyckte jag väl ändå att unge herr Gabriel klarde detta hyfsat. Visst blir det gärna senare på kvällen innan han somnar, men han skrotar ju ändå mest omrking och leker samt kollar tv. Värre är det ju att konsekvensen av att somna senare automatiskt ger en tröttare kille på morgonen. Så nu är det lååång väckning som gäller.

Kampen om klockan och tiden, ja det är något helt annat. Utav någon konstig anledning bygger jag upp tillvaron kring en massa bra ”to-do-listor”. Både i hemmet och på jobbet. De flesta finns nedtecknade,även om det förekommer vissa i huvudet också. Den dolda agendan, kanske. Först har lille Gabriel tampats med två rejäla Vab perioder denna månad och dra på trissor….men min lilla förkänning av halsont i helgen visade sig utvecklas till en hel influensa. Sedan i tisdags lunch har jag legat mer eller mindre däckad (så däckad en mamma får lov att vara) i grymt smärta i först hals, sedan hals och nacke för att nu har övertagit i stort sett hela kroppen. Det gör plågsamt ont att luta sig mot kuddarna, för att inte tala om täckerna som jag sveper mig i. De värker mot lår, smalben, armar och magen. Ja, ja…jag vet att jag är klen, men ändå…Lägg därtill uppåt 39 graders feber så har vi fått ihop en riktigt härlig influensa. I gårkväll ramlade så maken ihop också i liknande symptom…..Jippie!

Så här ligger vi nu….har massor av saker att fixa inför vår långsemester, men tar oss knappt upp i stående läge. Jag tror aldrig jag har petat i mig så mycket medicin så jag kan lova att min redan innan krassliga mage har sett sina bättre dagar. Och på tal om mat……bra fasta det här. Iförrgår fick jag i mig lite påskmust och en minimal rostad macka. Igår endast en choklamilkshake från MC D. Dagen idag har enbart bjudit på iskallt vatten och några isbitar.

Och visst var det tur att det slog till en bit innan semestern. Bara vi blir friska till onsdag nästa vecka. Och bara inte vi smittat ner barnen. Och bara vi hittar tillbaka till någon typ av ursprungsform för att kunna packa och resa. Maken säger att jag nojjar mig i onödan, men jag kan inte låta bli att känna mig lite skrajsen. Så i detta läget struntar jag i alla ”to-do-listor”. Det kvittar lika vad jag än får jobba ikapp både hemma och på jobbet efter semestern – bara vi kommer iväg…..

Nedräkningen har sannerligen börjat och inte alls på det sätt jag hade föreställt mig innan….Kram på er alla från en som tycker lite synd om sig själv just nu…

9 thoughts on “Sommartiden och kampen om klockan

 1. ohhhh jag tycker jätte synd om dej bästa rektorn!!!

  om jag bara bott lite närmare hade mer än gärna hjälpt dej med det som hjälp kan hjälpa!!!

  krya på dej…..drick ingefäras te det gjorde susen på min influensa liknade sjuka!!

  kramen om,Febe.

 2. Att ställa om till sommartid är ändå bättre än tvärtom. I alla fall om man har någon i familjen som är morgonpigg. Denna vecka stiger vi upp kring 6.15. Behöver jag säga mer?!?!? 😉

  Töserna har ställt om till 20.00 relativt smidigt. Tog två kvällar eller så.

  KRYA PÅ ER!!!!! NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kram!

 3. Som jag hatar sånt.. kamp mot tiden. Det finns ju inget mer stressande än när man måste bli frisk till en viss tid. Räkna efter. Känna efter. Jag LIDER med er!

  Men jag har en stark känsla av att ni kommer iväg, friska och krya. Och mina känslor är inte att leka med. Så att säga.

  Det låter som en rejäl influensa ni har dragit på er. Stackare. Och när det värker sådär i kroppen – det är ju hemskt! KRYA KRYA på er nu. Jättemycket!

  Kram!

  Ps. Jag tycker att du ska tycka synd om dig själv. Det är en rättighet man har när man har monsterinfluensa. Ds.

 4. Min familj är inte vidare förtjust i att förlora en timme… Svårsövda barn och nu måste vi snart vänja oss vid att gå upp tidigt… Hu, ser inte fram emot det något särskilt.

  Krya på er! Håller tummarna för att det känns bättre på tisdag. :)

 5. Jag håller verkligen alla mina tummar och tår för att ni blir friska och krya tills nästa onsdag…
  Att barnen inte heller får några elakingar till basssssilusker.
  Usch.. stackars er..
  Ingefärste kanske skulle vara något..
  Eller hemma kokat citronte.. koka 1 liter vatten med massa citron i.. ta upp citronerna och lägg i 1 msk honung klar att drickas.
  Kramar jätte kramar och hoppas att du känner dig lite bättre i morgon

 6. Tack bästa, sötaste tjejerna. Det känns marginellt bättre idag – men åtminstoen bättre. Tyvärr måste dock gabriel till doktorn…..Nåväl….Bättre att det händer nu än på tisdag.

  Ikväll blir det Le chef här…

  Kram Mia

 7. Håller både tummar och tår för att ni friskar på er snabbt. Du ska se att det ordnar sig. Skickar över lite *det-ordnar- sig-det-gör-det-alltid-mentalitet*

  Många kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *