Bajskorven och teater…

….hur hör det ihop egentligen? Och lite pryd som jag är så gillar jag knappt ens att skriva ordet bajskorv….fånigt, va?

Men faktum är att dagen idag har varit en spännande sak för rektorskans söner. Något mindre spännande för rektorskan som ligger däckad med halsont och feber, men det är ju en helt annan historia. För TB gällde idag teaterutflykt med buss till Kalmar – en kulturtripp (att läsa kul tur  går också fint). Kan tänka mig att diskussionerna gick varma på bussen där 50 elever från år 8 och 9 hade bänkat sig. Matsäck med och ett avslut av dagen redan kl. 13 – inget vanligt plugg. Ja, det var då ingen som klagade iallafall. Jag frågade TB vad han tyckte om teatern. ”Nja, lite märklig skulle jag vilja säga. Fattade inte på långa vägar allt, Men kul iallfall”, sa han vår goding.

Även för Gabriel vankades det bussutflykt in till staden=mycket spännande. Säkert minst lika spännande som teatern i sig. Att teatern sedan hette Bajskorven, gjorde ju inte saken sämre. Alla ungarna var precis prilliga då jag kom för att hämta hem Gabriel, ropade citat från teatern och allra mest förstås…..bajskorven. Har inte brytt mig om att räkna alla gånger detta kommit på tal i eftermiddag, men borde kanske börja nu. Vad vill du ha att dricka? Bajskorv. Vad ska vi läsa för bok? Bajskorv. Vill du åka med och lämna TB? Bajskorv. Vem var det som ringde? Bajskorv……..Say no more……

Men kul har de som sagt var haft och det får aldrig misskrediteras. Själv är jag inte riktigt på humör – det är grymt jobbigt att ha ont i halsen, feber så att håret reser sig och en nacke som smärtar så fort jag ska vrida huvudet. Åh, vad sällan man uppskattar att man är frisk och mår bra……kan inte låta bli att tänka det varenda gång jag blir sjuk. Jag har ju massvis att göra, både hemma och på jobbet inför förestående resa, men se det bryr sig influensan inte det minsta om. Grrrr…

Så jag återvänder till bädden. Tar en dos hostmedicin, några febernedsättande tabletter och en halspastill som mor skulle sagt. Rättar till kudden och sover kanske en stund till. TB ska på fotbollsträning och Gabriel vill till leksakshuset. Jag säger grattis till maken som straxt äntrar hemmet….från och med då är det han som är in charge.. På återhörande go vänner….Kram Mia

16 thoughts on “Bajskorven och teater…

 1. Min bästaste lilla Mia……….åhhhh vad jag saknat dig på jobbet idag………. Nu måste du krya på dig!
  Dock Väldigt bra att du lyssnade på kroppen idag och faktiskt kröp ner under täcket. Det är bästa sättet att se till att bli frisk. snart är det semester…….

  Kramar i lass M

 2. Det är fantastiskt med teatrar som uppmuntrar till prat om kiss och bajs, eftersom det gör dom jag aldrig annars de smÃ¥ liven, pratar om kiss och bajs alltsÃ¥. *ironi* 😛

  Kram och krya på dig

 3. Alltså, jag vet inte om jag har humor som ett barn eller vad det är för fel på mig, men det där tycker jag är jätteroligt. :)

  ”Vad vill du ha att dricka?” ”Bajskorv”

  Inte så att jag viker mig dubbel, men det är banne mig nära på (fast sånt kanske man ska hålla tyst om när man fyller 36 år nästa vecka).

  Krya på dig! Bra att du klarar av det nu så att du är frisk och kry till resan (klen tröst när man är så dålig, jag vet, men.. ja… ett försök bara). Ta hand om dig! Kram!

 4. Krya på dig! Är ju iaf bra att sjukan kom nu och inte på semestern för då hoppas jag att ni alla får var friska och kan njuta av att vara lediga tillsammans! Kram Emma

 5. Stackars, nu måste du snart få bli frisk. Snart stundar The Sunshines States. KLART att jag kommer följa er resa här på bloggen. Annars också naturligtvis.

  Du är för go Mia. Underbart helt enkelt. Jag suger i mig av dina ord (visst får man göra så. Klappa sig själv på axeln liksom. Peppa sig med andras beröm) och känner mig MODIGARE. Jag behöver verkligen det.

  Stor kram. Och … på återhörande!
  Rosita

 6. Stackars stackars Miapia..
  Om jag var hos dig nu så skulle jag skämma bort dig med glass.. i stora lass..serva så som du vill ha det.

  Kramar om finaste och hoppas att du kryar på dig snart..

 7. Hihi, flinar lite åt bajskorvsdialogen 😉 Alla barn går igenom det (och vissa fortsätter att tycka det är skoj :) ).

  Usch och fy för flunsa. Många krya-på-dig-kramar…

 8. Krya på dig! Unna dig (som någon sa nedan) en stor bytta glass. Självklart B&J. Trots att det inte är fredag. Och sov. Sov. Sov.

  Be maken din vända och puffa kudden emellanåt. Finns inget bättre än en sval kudde mot febrig kind.

  Sist men inte minst. I dessa avskedstider. Fortsätt blogga! Hitta inte utlopp för ditt skrivande på annat håll. Fortsätt peppa oss. Som inte känner dig IRL.

  Kram!

 9. Stackare som fortfarande är sjuk! Jag har piggnat till lite, men fy vilken seg variant det är som går nu!
  Bajskorven – måste vara underbart att jobba med barnteater och bara släppa loss fantasin!
  KRAM!

 10. Saknade att inte vara på jobbet. Det här är hemskt!

  Visst är det ironiskt Kristina….vi som liksom försökt tona ner det där snacket hemma och sne blir det bara verbal fest liksom.

  Tack snälla Febe och Anniesmamma, jag vet. kunde ju nästan inte hålla mig för skratt när han svarade så och så ska man försöka vara allvarlig.

  Kram Mia

 11. Tack Emma och Fragglarna. Jag hoppa sockså att det snart är över.

  Varmt välkommen Rosita, närhelst du än känner för det.

  Åh, Ewa du härliga människa. Jag hade behövt din mammahand på min panna. Tro mig…

  Tack Linda, fashion och mammak.

  Inte ens B&J smakar bra – då är det illa Giraffemma. men bara lugn. har inga som helst planer på att sluta blogga. jag älskar detta och er mina fina bloggisar.

  Ja, du Jenina….man undrar ju vad allt kommer ifrån. En påtänd engelsman brukar maken hävda….

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *