Statusuppdatering – nyårslöften!

”New improved me”….Sista söndagen i mars passar fint som en slags delutvärdering i livet som ”new improved me” – det där som jag lovade inte bara vid nyår, utan faktiskt redan vid min hysterisk dipp i tandvärksträsket i höstas. Löften om att dra ner på tempo, göra lite egosaker och ha lite överseende med mig själv. Låter störtenkelt, eller hur?

Men att göra nytt är inte alltid så enkelt har jag fått erfara. Temposänkningen gick alldeles utmärkt till att börja med, men jag har en klar tendens att successivt höja detta. Ganska rejäla höjningar pratar vi om. Men så kommer jag på mig själv, korrigerar och hittar lunken. Jag får nog acceptera att jag gärna gör saker väldigt snabbt och att det är normalt för mig. Inte minst då det blir arbetshopar av olika slag. Men skam den som ger sig….nuförtiden upptäcker jag ju åtminstone det själv. Klart framsteg!

Egosaker är egentligen fel ord – det har en negativ klang för mig och det räcker för att jag ska strunta i det. Men att någon gång göra något eget har jag definitivt blivit bättre på. Jag har flera mammor här på mama som mina förebilder som ger mig både tips och mod. Jag går ju på spinning en gång i veckan och jag har hunnit med både lunchdate och fikastund med tjejkompisar. En härlig tjejfest med gamla fotbollslaget och en med mitt härliga jobbgäng  och det ger mersmak. Jag vill inte ha massa saker planerade, men jag börjar njuta av att göra något då och då.

Överseende med mig själv – här måste jag nog säga att jag lyckas bäst. Jag har släppt alla tankar på att vara bäst när det gäller i alla kategorier och jag kan till och med bara luta mig tillbaka ibland nuförtiden. Det är jag grymt nöjd med. Jag upptäckte att träning är en mycket stark stressfaktor hos mig och därför slutade jag tänka träning what so ever…..Jag promenerar så gott som dagligen med Milou och när tillfälle ges tar jag en power walk på bandet. Det har inte hänt ofta, men nuförtiden vägrar jag att ge mig själv dåligt samvete för det. Min tid kommer – möjligheten till egentid ökar med Gabriels ålder, det vet jag ju av erfarenhet. Hoppas bara att jag kommer att njuta lika mycket av träningsmöjligheten då, som jag tror att jag ska göra.

Så summa summarum……jag tycker att det går fint för mig. Jag tycker att jag till viss del är ”new improved me”, men det är ännu långt kvar tills detta är automatiserat. Kan inte ge några tips om dieter, viktminskning eller träning – men så var det ju inte heller varken mål eller nyårslöften. Jag vill ju bara leva ett gott liv!

Trevlig söndagkväll till er alla godingar. Här har dagen innehållit fotbollsmatch för TB (storstryk mot Kalmar FF), lunch, SO och svenskplugg med TB samt städning och soffmys. Nu väntas ett möte i fotbollsklubben och sedan säger jag natti natti. På återseende imorgon. Kram Mia

4 thoughts on “Statusuppdatering – nyårslöften!

 1. Tycker att det var det bästa nyårslöftet ever..
  Ge sig det man behöver helt enkelt..
  Vilket du bevisat att du gör…
  Kramar till bästa dig

 2. Att ha överseende med sig själv.. så smart. Dit vill jag också komma. Att släppa på att vara bäst och rycka på axlarna och acceptera. Ha överseende. Det ska jag träna på nu. Tack!

  Kram!

 3. Det är svåraren än man tror att sakta ner och ta allt som det kommer!
  Jag är precis som du, ibland kommer jag på mig själv med att bara rusa fram, då saktar jag ner ett tag men ökar på tempot mer och mer tills det blir för mycket igen…men då har man i alla fall lite koll på sig själv när man känner att det går för fort!
  Jag ska, precis som de andra komenterarna, öva på att ha överseende med mig själv, jag ÄR inte bäst! Bara nästan..;.)
  Du verkar ha kommit långt i ditt tankesätt, vad härligt!!!
  Hejja Mia! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *