Grand opening, Spin of hope och Earth hour!

Allt på samma dag. Sol, blå himmel och vårkänslor. Glädje, omtanke och välgörenhet. Allt samlat på en och samma dag. Visst känns det fint?

Idag är det Grand Opening på golfklubben. Man skulle nästan inte kunnat välja en bättre dag. Det andas, om inte ännu vår men…,förhoppning om vår i luften. Shopen basunerar ut erbjudande svåra att motstå och restaurangen, ”Schööna krogen”, stoltserar med nya ägare och en fräschör vi sällan skådat. Martin är känd som en mycket duktig kock och krögare, varför det ska bli ett sant nöje att intaga morgondagens söndagslunch där. Har ni vägarna förbi Blekinge får ni absolut inte missa Trummenäs Golfklubb, Schööna Krogen och shopen med ”Trydan” i spetsen. Själv spelar jag ju inte golf, men maken gör det för hela släkten om man säger så….Dock måste jag tillstå att miljön runt klubben verkligen är vacker (hav och havsbad precis nedanför) och stämningen skön. Och nu är ju maken lycklig som ett litet barn. Vinterns rastlöshet är som bortblåst och jag har knappt sett röken av honom idag. Ja, just det….nu börjar denna delen av året…..Och den är efterlängtad, inte bara av maken.

”Spin of hope” går idag av stapeln runt om i vårt vackra land. Självklart har Svettpärlan ställt upp på att hålla en cykel igång under 12 timmar och där pengar skänks till barncancerfonden. Nice! Och så himla typiskt att jag själv har halsont och feber. Därmed fick jag lämna WO och snällaste Camilla tog min plats. Och därmed gick jag också miste om en gratisträning. Shit också!!!! Men inte vågade jag chansa – med en förestående resa vill man ju inte dra på sig mer strunt än nödvändigt. Dessutom är både lille Gabriel och jag sjödåliga i magen så…..Lugnast för alla var det nog att vi befann oss på hemmaplan. I karantän!

Och så kvällens ”Earth Hour” planerar vi för, förstås. Med en miljömedveten TB i familjen går sådant aldrig obemärkt förbi. Här blir det till att tända brasan och ljus (inte min starkaste sida men jobbar på det), göra hemgjord pizza och intaga denna framför brasan lagom till 20.30.  Att TB ägnat dagen åt att jobba med sin SO-uppgift – att planera för en egen kommun passar så bra in i detta sammanhang. Gu, vad spännande att sitta med och lyssna i hans resonemang. Otroligt bra tankar kring hur svårt det är att skapa något som passar för de många människorna. Men miljötänket finns där som en mycket tydlig röd tråd. Känns som en mycket stor lättnad, då varken maken eller jag är några duktiga förebilder i detta avseende. Det är verkligen TB som lär oss, förmanar och kritiserar. Inte så bra på att ge positiv feedback dock….det behöver nämligen jag för att fungera.

Hoppas ni alla har en fin lördag, wherever you are…..Kram Mia

13 thoughts on “Grand opening, Spin of hope och Earth hour!

 1. Smaskens.. och mys pys :)
  Mår ni bättre nu?
  Du ska få ett vintips av mig..
  7 Deadly zins.. det vinet förvånade mig, eller gav mig en läxa om att man inte kan dra alla över en kam.
  Kramar om och hoppas att er kväll blir fin..

 2. Tack Fashion och curling….

  Ewa, bättre men inte helt ok. Jag har så jäkla ont i halsen och bakom öronen. Gabriel är kanonrisg i magen och har feber.

  Det vinet lät ju skoj…skall provas. Jag lovar. Återkommer med recension.

  Love you guys….Kram Mia

 3. Tack Linda….nu måste det snart vara vår tur att vara friska tycker man. Mne det funkar kanske inte riktigt så…alltså rättvisemärkta förkylningar.

  Kram Mia

 4. Här glömde vi earth hour! Förstår inte hur det gick till, med en sopsorteringspolis och en nyhetsknarkare borde det vara omöjligt att missa. Reagerade först när det var så mörkt i alla fönster runt omkring…

  Ont i halsen och feber här också, suck! Krya på dig- kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *