Quid pro quo – Boobjob!

Tisdag och hemligheter. Quid pro quo eller This for that. Hannibal Lecter och Clarice. Du får en av mina hemligheter mot en av dina. Antar du utmaningen?

Idag hanterar jag ett känsligt ämne – med en mycket kvinnlig touch. Ganska privat är det också, bortsett från alla som känner att de har rätt att titta, kommentera och ha synpunkter/åsikter. Det handlar förstås om bröst, tuttar, skönhetsoperationer, kvinnligt och hela härligheten. Here we go….

”Det hände sig vid den tiden att den här mamman hade fått barn nummer 2. Med barn nummer ett blev det amning dygnet runt i ett enda virrvarr och jag hade ganska bestämda uppfattningar om hur gång nummer 2 skulle gå till. Hahaha….gick åt skogen direkt. Även liten Gabriel blev rätt tuttfixerad (undra om det börjar redan då hos pojkar/män) och amningen kom att uppta merparten av dygnets alla timmar. Med TB blev det helamning i 11 månader och bara tanken på detta höll på att få mig att gå under. Nåväl….efter 5 månaders hängande vid tuttarna tackade Gabriel helt plötsligt, utan förvarning om jag säger så, för sig och valde helt frankt vällinng på flaska. Underbart, var min första tanke. Aj, aj aj var min andra och tredje och….ända till många tusen. Drabbades av mjölkstockningen från helvetet med 40 graders feber, frossa och mycket smärta i 14 dagar. Samtidigt som jag försökte vara lite glad över att Gabriel tog flaskan, det gjorde nämligen inte TB och hur kul är det att sleva gröt mitt i natten. Jag svara själv….Not! Den där mjölkstinna känslan i tuttsen, den gick dock aldrig riktigt över…..

Till saken hör att jag alltid har varit ganska opropotionerligt byggd – ända sedan man började utveckla den kvinnliga sidan. Till min ganska smala kropp på ,då innan barn, 40 kilo hade jag ändå C -kupa. Jag har aldrig varit speciellt road över killar som stirrat på det (det gör de väl på alla i en viss ålder men…) än mindre på de som gärna ville känna lite. Bläh! Efter TB behöll brösten sin form och storlek men efter barn nummer 2 hände det alltså något. Inte vet jag om det var för det abrupta slutet och mjölkstockningen – kanske stannade mjölken och surnade där inne. Jag har minsann sett hur sura mjölkförpackningar ser ut IRL. Och visst har man hört både en och annan klaga över hur brösten krympte efter amningen…..här har inget hänt på 4 år. Jag har fortfarande DD-kupa och jag är inte nöjd!

Förnuftsmässigt fattar jag att tuttsen är fettdepåer. Men jag har storlek 36 till 38 nertill och DD-kupa upptill – då kan ni nog föreställa er hur jag ser ut i dagens mode. (Och för guds skull försök inte föreställa er hur det ser ut utan kläder).Samtalen om boobjob har varit många här i vår familj. Om jag är rädd för allt vitrockat folk, så är det ingenting jämfört med maken. Han hävdar därför med en åsnas envishet att det bara är att träna och gå ner i vikt, så fixar det sig. Det som jag ställer mig lite frågande till är vilken diet och träningsmetoden som allra mest fokuserar på bröstens storlek, för jag har liksom aldrig läst om någon sådan. Jag ser också en klar risk med att gå ner i vikt på nederkroppen, för hur eller hur kommer jag ju att se lika opropotionerlig ut ändå.

Så igår på spinningen blev det extra tydligt….Vid stående tung backe, som varvas med tramp stående bakom sadeln, tro på fasen men då slog väl framsidan på låren i tuttsen. Och om det inte är det slutgiltiga tecknet på behov av ett boobjob, ja då vete tusan….. Dags att ta till de hårda förhandlingarna med maken…..”

Kram från the- little- DollyParton -not- wannabee!

16 thoughts on “Quid pro quo – Boobjob!

 1. Har du testat silvertejpen det som inte kan fixas med silvertejp måste nog vitrocken hjälpa till med?
  Håller alla tummar jag kan för dig och kommande förhandling med maken.

  Du.. tack för alla fina ord inne hos mig de värmer verkligen.. små små steg varje minut..
  Kramar i massor till dig

 2. Det finns alltså fördelar med små bröst. Att man typ kan jobba utan sport-bh. Men nu efter barn och 30 känns det plötsligt inte som jag kan jogga utan bh. Skulle säkert kunna dra i dem och hålla fast dem vid armhålorna… men har inte testat. Vill inte veta.

  Vi är fina ändå! Visst är vi?! 😉

 3. Fia visst är vi…..måste bara ha lite hang ups ibland!

  Tack susann och du Kristina…samma fegis bor i mig. Vågar inte för mitt liv sövas om jag inte måste, så det är nog bara att gilla läget för mig då.

  Kram alla goa tjejer…vad i herrans namn skulle jag göra utan er!
  Kram Mia

 4. tänk så olika vi är och olika behag vi har välsignats med………….
  i denna lycktstolps-gömma-sej-bakom-kropp…..har inte ens tuttarna fått någon storlek..jaaa typ,pingisbolls-storlek….vilket inte är mycket att skryta med…..
  om du visste vad tårar som rullat på denna moders kinder p.g.a. avsaknaden av det kvinnliga i kurv väg….

  visst är det märkligt?!?
  det en är måttligt trött på skulle en annan ge många pengar för……

  ja där fick du en hemlighet av mej ialla fall….;)
  har verkligen övervägt en penga investering i just bröst….

  kramen om,Febe.

 5. Vackra Mia! Jag vet hur det känns, har också två mammilar (bröst på Rättviksmål – så himla kul ord!) som gungar på rätt bra. Har alltid svårt att hitta bh-ar som passar, 75 E tillhör liksom aldrig standardsortimentet… Jag är ständigt på jakt efter den perfekta bysthållaren!

  Förstår fullständigt din dröm om att vara lite mindre Dolly-lik och du ska, som alltid göra det som känns bäst för dig.

  Stora kramen!
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 6. Nej det är klart att punktförbränning av tuttarna är nog rätt så svårt att få till och har de inte gått tillbaka än så gör de nog aldrig det tyvärr…
  Jag tycker verkligen att det här med skönthetsoperationer har fått allt för stort utrymme i människors liv. Tråkigt att vi inte ska kunna få/kunna vara nöjda med oss själva och vårt utseende i större utsträckning utan att det ska behöva ske på konstgjord väg.
  Men – i fall där man verkligen lider av någonting, klart att man ska göra något åt det när hjälp finns att få. Om man vågar förstås…
  Lycka till med beslutet!

 7. Tack Febe…visst är det konstigt att man vill ha det man inte har.

  Curling, jag hoppas på det men ser bara mig själv i Fia fits klänningsbild.

  Underbart ord Karin…skänt att man inte är ensam.

  Håller med dig mrsb….men ibland är det så drygt när allt man klär på sig är tältvarning. Ibland tänker jag att jag likaväl kunde varit rund/tjock om både mage och bak eftersom det ändå ser ut så i kläder.

  Nåväl….jag vågar då rakt ändå inte sövas om jag inte är dödssjuk så…..behövde bara få klaga lite. Ska prova att tänka mig till punktförbränning. Hahaha…

 8. tack för ett underbart inlägg, var tvungen att dra på munnen lite under läsningen…Jag förstår dig till fullo, har small på tröjor för det mesta, 38 på mina kjolar som jag alltid går i…och till detta tillhörande E-kupa…E!!! Senaste bhn jag köpte på kappahl landade på just den sizen…:(
  Å sen när man släpper ut dem på kvällen, jadu…det ska vi inte snacka om…så du är i gott sällskap…:)
  Kram

 9. Fina Mia. Du är så varmt ärlig, modig. Min ”hemlighet” är densamma som Febes. Jag nästan fasar vad det ska bli av detta efter tredje amningen … Jag HATAR tanken på att duscha med vänner på simhallar, spa etc. Jo jag vet att jag snart ska på SPA-helg men ammar ju fortsatt då. Och skulle för övrigt oavsett inte ställa in. De är trots allt mina bästa vänner. Om jag ska vara ärlig så kan jag tänka mig en operation. Om jag hade haft råd. … eller så tvekar jag också för rädslan OM jag verkligen kan göra om mig så radikalt. Kommer jag känna mig som Rosita? Nu pratar vi inte göra stora boobs. Jag tänkte mig 75B. Då fattar du hur ”illa” det är nu … Det känns faktiskt skönt att – för första gången – vara brutalt ärlig över ett stort komplex. För att du är du Mia. Kram, Rosita

 10. Åh Maria…sköt att höra att någon annan brottas med samma sak…..

  Tack sötaste Rosita….förstår tillfullo ditt resonemang, eftersom jag för samma inne i mitt huvud. Det rä så svårt….Jag hade förövrigt älskat 75B

  Kram Mia

 11. En av mina bästa vänner har gjort en landstingsfinansierad bröstförminskning. Ja, tänk att den del vill skära ner medan andra vill lägga till! Jag tror inte att hon har ångrat sig en enda dag. Bara det att kunna köpa bh:ar på Lindex ”som en vanlig människa”, utan extra-extra-breda axelband, tyckte hon var skönt.

  För egen del är det mer nivån på behagen som inte behagar. Ålder, graviditeter och amning har sänkt dem, bokstavligen.

  Avslutningsvis: en av mina kollegor råkade trycka igång kopieringsmaskinen med sin byst. När det händer är det kanske dags? 🙂

  Hoppas du kommer fram till ett beslut som du är nöjd med!

 12. Nej träning kan ju aldrig punktfixa något eller förminska uttänjd hud. Så här i förtroende (på nätet, yea right,) kan jag säga att… eller inte kanske. Jag kanske kan lägga till dig på Fejjan så säger jag där!
  Dags för maken att slanta upp kort sagt! Eller för karriärkvinnan att ta saken (eller de två sakerna då!) i egna händer!
  KRam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *