”Tänk att få vakna….

…tidigt en morgon. Höra en koltrast, sjunga sin sång” Ja om det nu var en koltrast ska jag låta vara osagt (sorry, Jan-Anders Thörngren. Kom inte ihåg alla fågelläten sen artduggan á la 1990).

Lördag morgon här och jag vaknade först till lille Gabriels kvitter vid ca 05.30. Han är precis i faggorna att klara hela natten utan att kissa, men har fortfarande blöja. Svår balansgång där by the way, när man ska sluta med blöja alternativt springa upp och sätta dem på toa på natten. Nu vaknar han när han kissar, klart framsteg tror jag – så även fallet denna natt/morgon. Av med blöjan och sedan somnade han sött om med armarna om halsen på sin älskade mummi. Efter en kvart gled jag ur hans grepp, smög in till maken igen och bara låg där stilla för att se dagen gry. Det är något visst med att vakna först och bara lyssna på tystnaden. Och plötsligt bröts tystnaden av….FÅGELKVITTER! Ja, ni läste rätt. Och nej, jag drack inget sent i natt så att jag yrade på morgonkvisten. Maken vaknade också, så han kan intyga att det verkligen var just fåglar som kvittrade glatt. Och det var precis där och då jag fick en så härlig föraning  om att det kommer att bli en fin dag idag.

Hittilldags måste jag säga att jag hade helt rätt känsla. Lång mysstund i sängen innan huset vaknade och sedan fortsatte vi i soffan. Medan Gabriel ägnade några viktiga morgontimmar åt att botanisera bland alla sina foton och leksaker, städade denna mamman huset. Åh, jag gillar skarpt att städa. Att se och känna rum efter rum transformeras – rent, upplockat och doftandes av liljekonvalj. Det är fint det!

Handling på Citygross, promenad i sol och minus 3 för att samla pinnar (Gabriels favoritsysselsättning utomhus just nu. Och ja, han samlar till ett eget litet majbål skulle jag tro) och sedan mis en place inför kvällen. Vi har bjudit hem härliga goa vänner från förr och ikväll blir vi nog nostaliska skulle jag tro. I huset sprider sig en doft av rödvinssky och thaisoppa, blandat med nybakade chokladfondant och nyutslagna tulpaner. Vi ska njuta Frozen Margarita till fördrink, Thaisoppa med ciabatta till förrätt och en klassisk Oxfilé Provencale till huvudrätt. Därefter blir det en Kaffe Carlsson med chokladfondant, hallon och baileysgrädde. Sugen nån? Recept kommer förmodligen nästa fredag då Le Chef är på återbesök.

Hoppas ni alla får en ljuvlig lördagkväll och Kristina om du läser detta….keep in touch med Melodifestivalen. Jag har aldrig hängt med så fint i p-rummet som efter dina recensioner. På återhörande go vänner…. Kram Mia

One thought on “”Tänk att få vakna….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *