Vi drar till fjällen…..

….nja, inte vi då men i alla fall TB. Och nja…..fest hela kvällen blir det absolut inte. Inte som Markoolio menar! (vi har nolltolerans) Festen består väl i att inte behöva ha morsor och farsor och syskon inpå sig under nästan en veckas tid. Och framförallt att i skolans namn slippa skolarbete och istället ägna sig åt en helt annan typ av utbildning – nämligen vinterutbildning! Denna vinterutbildning har som mål upplevelser av att vistas i vintermiljö. Självklart är det Friskolan Svettpärlan som står för hela kalaset (eftersom skolan inte får ta ut några avgifter betalar vi rubb och stubb)och våra upplevelser av detta är mycket goda. Varje år tar vi eleverna i år 8 med oss och drar till fjällen, närmare bestämt Lindvallen. Här bor vi i stugor, åker skidor hela dagarna, äter god lunchbuffé på Värdshuset och kvällens middag på trevlig restaurang. Eleverna lagar frukost i stugorna, teambuildar sig (inte helt lätt att vara tillsammans 24h/dygn i många dagar) och har allmänt mysigt.De som inte förut åkt utförsåkning får gå i skidskola, övriga väljer om de vill gå fortsättningsgrupp eller kanske prova på att åka bräda istället på eftermiddagarna. En kväll är vi på Experium och badar, övriga dagar står kvällsskidåkning, spel och mys på programmet. Eleverna har hållpunkter klockan 9.00, 12.00 och 18.00 och detta sköts galant.

I år är det TB och hans klass som står på tur. Eller som redan nu står på skidorna utför. De lämnade Blekingen igår och har alltså redan anlänt Lindvallen. Enligt rapport har också alla fått ut sina skidor samt hunnit åka, äta lunch och ge sig ut igen. Stugorna tas i besittning klockan 16 och sedan väntar middag 18.00. Enligt flera utsagor var det inte många timmars sömn i natt, varför jag misstänker ett tidigt sänggående ikväll istället.

Jag är lite avis! Vi skulle ju följt med hela familjen, men med makens ryggproblem brann det liksom inne. Jag kände inte alls för att ensam in charge lotsa lille Gabriel igenom sin första skidresa – jag har fullt upp med att ta hand om mig själv. Så jag fick snällt stanna hemma. Dock kanske lite skönt för TB som dras med sin mamma i skolan varje dag – lite frihetsgrader är aldrig fel. Och det där sköter TB med bravur. Enbart maten som oroar denna mamman lite, men han har ju sin extramamma (BästisMaria) med sig så…Fick precis ett sms där det stod ”TB har just nu en rejäl portion spagetti med köttfärssås framför sig och han laddade också med en förrätt bestående av en rejäl bit kärleksmums”. Perfekt! Sådan är han vår store älskling.

Lille Gabriel var bekymrad redan igår över den stora väskan i hallen och när han vaknade och upptäckte ett tomt rum hos sin älskade storebror, ja då var det gråt och tandagnissel redan innan klockan hunnit slå 8. Nu har han flyttat in i TB:s rum – ligger i bäddsoffan och kollar tv samt käkar glass. Vi får väl se hur det låter när det är dags att sova.

Söndagskramen från Mia

11 thoughts on “Vi drar till fjällen…..

 1. Pingback: Vi drar till fjällen….. | Rektorskans happy vardag | 9J

 2. Vad härligt. Att få vara stor och åka på semester utan mamma och pappa. Härligt för honom. Fasansfullt för dig. Eller? Är det bara jag. Som har oceaner av tid dit. Som bävar för frigörelsen?

  Kram

 3. Ett sådant kanonupplägg. Är förmodligen enormt uppskattat av ungdomarna och ger säkerligen en hel i form av teambuilding.
  Kan tänka mig att det är lite skönt för honom att vara själv också 😉

  Kram

 4. Åh, så härligt det låter med lite skidåkning! Var ett par år sedan för min del, men det är ju så skoj! TB kommer ju ha det toppen i Lindvallen! Kram Emma!

 5. Åh, inte lätt att vara lillebror när storebror ger sig av…var ungefär samma ålderskillnad mellan mig och min syrra, och jag minns verkligen hur traumatiskt det var när hon åkte på språkresa till England en sommar….
  Skidreseupplägget låter genomtänkt, nyttigt och roligt!

 6. Vilken grej 😀
  Underbar skola tycker jag.. och önskade att fler kunde ta efter.
  TB kommer med all säkerhet få en resa att minnas.

  Kramar i massa

 7. Åh så kul med skidresa för TB och att åka utan mamma är ju bara utvecklande. Vilken härlig upplevelse för alla ungarna. Härliga skola 🙂

  Hoppas att ni andra får en fin vecka hemmavid.

  Kramar Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *