Lördagskalas….

…dock inte hemma hos oss ännu. Puh! Jag skulle så gärna vilja vara värsta kalasfixarmamman, men när det väl är dags har jag så svårt att uppbåda engagemang nog. TB har kommit ur kalasåldern och Gabriel har liksom inte kommit in i den – förrän nu…Det kommer att bli svårt att prata honom ur kalasplaner då han fyller 5 i maj.

Gissa om Gabriel var överlycklig då han fann detta kort i brevlådan. KompisStella på dagis fyllde 5 samma dag som TB fyllde 15. Vilket sammanträffande! Sammanträffande är det också att Stellas pappa arbetar hos mig på skolan och Stellas mamma är makens fd sambo. Hoppsan….skulle kunna bli jobbigt, men det är ju en stund sedan (maken och jag har varit ihop i 20 år) så….Det märks att vi bor i en liten stad.

Iförd fina beiga byxor och en marinblå Ralph Lauren skjorta samt förstås ett fint inslaget paket i rött och rosa, for han iväg vår lille kille. Det var 7 flickor och 2 pojkar på kalaset. ”Jag lekte mest med Vega (Stellas ett år yngre syster), sa Gabriel. Hon har bestämt att vi ska gifta oss. David lekte med Stella, för Stella har sagt att dom ska gifta sig. Dom andra flickorna fick ingen pojke. Det fanns ingen över till dom.” Så löd resonemanget i bilen hem.

När jag frågade Gabriel vilka han ska bjuda på sitt kalas sa han: ”Man får inte välja ut människor sådär. Alla som vill får komma till mig, om dom har paket som jag tycker om.” Ja, så kan man ju också tänka. Och jag ser med andra ord med spänningen fram emot mitten på maj. Not!

Annars har vi haft en ganska leasure lördag, med lite plock och pill – stryktvätt, packning, disk, långpromenad och mysfrukost. Dessutom har jag pantat pet-flaskor från garaget. Jag vågar knappt säga det…..482 kronor. Jag skäms! Men det är lite miljömässigt att åtminstone panta. Jag ska fundera allvarligt över den där Sodastreamen som står i köket – den har ju inte används sönder i alla fall.

God Lördag! Kram Mia

9 thoughts on “Lördagskalas….

 1. Härlig idé där med vem som får komma. Och inte får komma :-). Han kommer säkert att hitta den ultimata formen för kalaset innan maj.

  Härlig lördag verkar ni ha haft också.

  Kram från Sjukstugan i Skåne

 2. Det är för roligt det där med giftastankar redan i den där åldern 🙂
  Själv har vi oclså kalasat idag. Utomhus och slå ihop kalaset med någon annan, nån som har häst och en stor gård är ett tips 😉

  Kram

 3. Ha ha ja det ska börjas i tid 😀
  Men så söt han är.. snäll.. och smart, inte välja ut..
  Klok som en bok 🙂

  Mamman s uppgift i maj ser vi fram mot att läsa om 😉
  Kramar om finaste dig och önskar dig en fortsatt trevlig kväll

 4. Jag blir alldeles varm i magen av Gabriels kommentar. Liksom jag blir av din röst på Adam i VF-tävlingen (och ambitionen att ragga några fler). Tack gulliga Mia! I resebranschen är samma ”småstadsfenomen”. Varje säsong utomlands var lite som ett eget liv. Exkillen från Mallorca kan mycket väl vara kompis med nya killen på Teneriffa. För de två jobbade tillsammans en tidigare säsong på Gran Canaria … Ja, ungefär så om du förstår vad jag menar 🙂 1000 kramar och natti

 5. Åh stackars er giraffen…Krya på er!

  Kristina, det där verkar vara ett bra koncept. Det är något sådant jag ska spetsa in mig på.

  Mrsb och Ewa, jag han är en goding. Oftast! Tack snälla..

  Rosita…hahaha jag förstår precis. Som restaurangbranschen också. Puh! tur man gjorde den som ung. I skolbranschen är det kolugnt.

  Tack alla för fina kommentarer.
  Kram Mia

 6. Ha ha, ja det var en ansenlig pantsumma :-)! Men väldigt miljövänligt och duktigt! Så söt han är, lille Gabriel, ”man kan inte välja ut människor så där” är ju en helt oemotståndlig replik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *