Ett mord nära dig…av misstag

….känns mer hämtat från en kriminalroman eller en film, än från verkliga livet. Men sanningen är att det i måndagsnatt hände här hemma i vår lilla stad. Det känns så overkligt, så malplacerat men å andra sidan bör väl mord alltid kännas så…I en av de finare stadsdelarna, ibland benämnd Manhattan. Förvisso i ett tillförordnat studentboende men ändå….

En 19 årig student, andra året på gymnasiet, påstås ha ha stört en 39-årig granne genom ett knarrande ljud i lägenheten. De båda männen känner inte varandra sägs det. 39-åringen beväpnar sig med en kökskniv modell större och ringer på. Strid uppstår i trapphuset och slutar i en blodpöl vid källardörren. Man kan undra vad som fick 39-åringen att tro att han hade rätt att bestämma att det var dags för livslågan att blåsas ut hos 19-åriga Jonathan. För inte är väl det ett uppdrag vi människor har blivit delegerade? I min värld finns det bara en makt som avgör när man blir kallad, var och hur.

I gårdagens Aftonbladet löd rubriken: ”Mördad – av misstag”. Av artikeln att döma hade båda två hört samma knarrande ljud och trott att det var i respektive lägenhet. En valde att acceptera och den andre valde uppenbart en helt annan approach. Nu visade det sig att ljudet kom från en helt annan lägenhet där en ny hyresgäst flyttade in. Stackars krake…..indirekt inbegripen i en mordutredning. Kul att bo kvar där. Men hör och häpna vad åklagaren säger: ”Mordet på Jonathan är mycket tragiskt. Om ljudet inte kom från hans bostad är naturligtvis hans död ännu mer tragisk” Va? Hade det varit mer befogat att det hade varit den nya hyresgästen som legat i en blodpöl,  eller vad?

Och 39-åringens försvarsadvokat säger att de nya uppgifterna kommer som en total överraskning. ”Min klient verkar så säker på att ljudet som irriterade honom kom från Jonathan” Jaha, så om någon irriterar dig är det ok att beväpna sig med en kökskniv och gå ut för att göra upp, eller vad? Och vad då överraskning, är det inte ett makabert uttryck för en så vidrig handling. Mig veterligen finns det inget som förmildrar och okejar att man mördar någon.

Och ja, visst kan de ha blivit felciterade. Och visst kan journalisten ha valt att ställa rätt frågor för att få rätt svar. Men jag anser ändå att artiklar som denna ger en helt snedvriden bild av hela rättsväsendet. Idag klockan 18 tänder vi ljus här i staden för att hedra Jonathan – en gäst inflyttad i vår stad och som brutal fick avsluta sitt liv för att någon trodde att han knarrade. Bisarrt!

Kram Mia

9 thoughts on “Ett mord nära dig…av misstag

 1. ARG man blir så ARG när man läser eller hör något sådant.
  Vad är det för snedvriden syn på vad som är rätt och fel.
  Knarrande ljud, men jisses.. det knarrar ju mest hela tiden i hus, sen när var det knäpptyst?
  Ja sorgligt är vad det är!

  Kramar om dig Mia.. och du.. glöm inte att du är en fantastisk kvinna

 2. Det är så vidrigt att något sådant här kan hända. Föreställ dig 19-åringens familj … Mördad. Det är så ”äckligt”, tragiskt och overkligt. Jag förstår att det blir särskilt otäckt och overkligt när sker så nära, i ens egna hemtrakter alt en känd/bekant människa. Kramar, R

 3. Det är verkligen så jäkla tragiskt och så bisarrt… Att mörda någon för att det knarrar. Hmmm, ja då skulle vi nog inte vara många som skulle bo kvar lägenheterna. Hälften mördade eller nåt :S

  Kram Linda

 4. Så tragiskt för alla inblandade!

  Nu har man ju bara hört medias bild av det hela, men det låter ju som om 39-åringen är sjuk eller har någon psykisk störning av något slag. Man kanske inte ska spekulera, men hur ska man annars kunna förklara ett sådant fruktansvärd dåd?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *