Lov och helgsjuka…..

….är ett allmänt vedertaget begrepp här i vår happyvardag. När jag själv gick i skolan pratades det mycket om måndagssjukan och det var minsann inget positivt att bli nämnd i samband med det begreppet. Hände nog aldrig mig, pluggis som jag var, men ändå….Ända sedan barnsben har jag haft en tendens att ådraga mig lovsjuka och detta har följt mig in i vuxenlivet. Det slår nästintill aldrig fel – har vi lov, är Mia sjuk på något sätt. Magsjuka är ett hett tips, likväl som förkylning. Förra höstlovet låg jag i svininfluensa och ja, det räckte förstås inte med den veckan för att kurera sig ….

Detta fenomen av att bli sjuk lagom till lov har mina söner uppenbart fått med sig via generna. Dessutom har de lagt till en ny finess…bli sjuk på helger. Inte klokt vad de är sofistikerade….Och hur eller hur så är det ju skönt att slippa missa skola och jobbdagar.

Igår hämtades en febersjuk liten Gabriel hem från dagis och innan kvällen infunnit sig hade han parkerat sig på toaletten.Vi pratar ”sprutt-i-bangbang” så att det stod härliga till. En slak kille ville inte komma till ro först igårkväll, men mitt i Bernard och Biancafilmen slocknade han. Fullt påklädd och alla lampor tända. Mamman förberedde sig för en jobbig natt genom att lägga sig tidigt och gissa om jag vaknade utsövd klockan 06.10. Inte en gång vaken! Rekord, någon slags rekord för Gabriel!

Bättre idag, men lite gnälligt. Vi har varit ute en kort stund och han har ätit lite men sen är det mest soffhäng. TB är på fotbollsturnering och själv har jag lekt hemmaekonom mest hela dagen. Lite skoljobb också fixat så nu tänker jag slappa resten av denna kalla lördag här i Blekinge. Kanske blir det en eftermiddags”nap” framför brasan. Middagen lämnas i makens händer idag och TB har lovat att fixa efterrättsshake. Mums!

På återhörande…Kram Mia

8 thoughts on “Lov och helgsjuka…..

 1. Stackars liten kille 🙁
  Vilken otur, man ska ju vara piggelin på helgen för att hämta massa energier till veckans slit.
  Hoppas att han snart kryat på sig.

  Kramar till dig fina

 2. Lovsjuka tror jag är nåt som drabbar oss lärare jämt, minst lilla ledighet så är förkylningen eller magsjukan där.
  Stackars lilla killen, skönt att han fick sova hela natten ändå.

  Kram

 3. Stackars liten! Hoppas han har kryat på sig!
  Selma är inne i en extrem förkylningsperiod nu, vardag som helg :-(, börjar snart förvänta mig hembesök från FK…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *