Mina små pyromaner och jag…..

Eviga väntan denna midvintertid! Först på advent, sedan på Jesubarnet. Först på Santa och sedan på nyårsraketerna. Det enda vi inte har väntat på i år är snön….

Idag är det dan efter dan efter….men dan före stora smällaredan. Mina små pyromaner längtar och väntar, väntar och längtar. Efter en sisådär snart 15 år med TB har vi ju lärt oss en del. Som till exempel att det är högst lämpligt att köpa raketer och smällare så nära inpå nyårsafton som möjligt, dock medan det fortfarande finns kuligheter kvar. Det här kräver ju en del fingertopfsgefühl skulle jag vilja påstå. Att gå på demoskjutning bör undvikas eftersom dessa ligger alldeles för nära jul och för långt från nyår och tjatandet därmed blir flera dagar extra. Vi har också lärt oss att köpa på oss en del smågrejor som kan skjutas iväg innan nyår – så att man har lite hot och mutor att tillgå då tomtens ankomst nu känns något avlägsen (även om jag hotar med att tomten kan komma och ta tillbaka sina presenter).

Idag började dagen tidigt, med klockringning. Ja, inga kyrkklockor men väl alarmet på min mobil. TB:s fotbollsklubb anordnar årligen HyundaiCup, en inomhusturnering, med många lokala och mer avlägsna lag (från Danmark, Polen, Litauern mm) och idag var det dags för P14 att spela. Jättebra mellantid hade vi, tog en genväg – hur urbota dum får man vara i snökaosets Sverige – och rammades nästan av en handikappbuss. Och i diket for vi – duktigt fast! Och duktigt många förbjudna ord, inte bara smög sig över mina läppar, utan formligen forsade ut med en kraft jag sällan skådat. Och busschauffören var på väg att bara ge sig av. Och det var då jag visade min mindre intelligenta, lite mer bestämda, mindre välformulerade och lite mer hysteriska sida. Eller som TB sa till honom: ”Don´t mess with my mum, cause she transforms to a bitch when she is angry.” För att göra en lång historia kort – busschauffören förstod med all önskvärd tydlighet vem det var som hade gjort fel och han fick rodda ihop det hela också. 4 bogserlinor, 5 påskjutare, en älskad bror till chaufför i min bil och 35 minuter senare var vi åter uppe på vägen. Tusen tack till alla hjälpande händer, spadar och linor. Snacka om flygande fläng till första matchen. Ingen skadad och bilen hel och alla påsamlade aggressioner utagerade där i snödrivan. Skönt!

Fotbollen gick åt skogen! Men vad då fotboll förresten? Fotboll spelas utomhus, 11 spelare och helst på gräs. Inomhus är bara ett kul tidsfördriv för att hålla fart i fötterna under den värsta vintern. Lätt för mig att säga, svårare för TB att hålla med om just idag. Fast jag tycker nog att han har tinat upp lite nu….finns hopp, med andra ord.

Nu har mörkret sänkt sig och det är snart slut på dagens längtan och väntan. Snart, snart ska jag plocka fram det som får smällas av idag….Och redan imorgon är det ju dags för de riktiga kanonerna. Älskas av majoriteten i vår familj, men jag är lite tveksam. Obehagligt med allt som kan hända….usch! Och hunden ska vi inte prata om. Milou är inte det minsta road av dem, dock inte heller rädd så…. Imorgon blir det nog en liten årskrönikan och kanske en framåtblick här i bloggen.

Varmt välkommen åter, snart för sista gången 2010. Kram Mia

5 thoughts on “Mina små pyromaner och jag…..

 1. Men du. Det är faktiskt tillåtet att svära när man kör bil. Så det så!! Annars hade man samlat på sig allt för mycket agressioner. Inte bra. Inte bra alls.

  Ha en fortsatt bra dag!

 2. Tur att det gick bra med er och bilen 😉
  Jag kunde inte låta bli att le åt att vi INTE väntat på snön, det är så sant som det är sagt! Det är nog det första året som den väntan har uteblivit…

  Kram och ha en härlig nyårsafton

 3. Men jösses vilken dag! Vilken tur att det gick bra med er i alla fall – och jag tycker det är skönt att man ibland bara får ge totalt utlopp för sin ilska. Ha ha härligt.

  Stor kram!

 4. Tjohoo vilken dag…
  Men kan inte låta bli att fnissa lite åt din son, så söt..han vet hur mamma är hi hi..
  Men som sagt, själv hade jag blitt fullt gaaaalen och visat upp min bästa argbigga sida 😉

  Raketer… RÄDD är jag, tittar gärna på avstånd.. då är det riktigt vackert 🙂

  Ja du Goaste Mia… snart är det slut på detta år.. spännande å se vad 2011 bjuder på 😀

  Massor med kramar

 5. Ojoj. Vilken tur ni hade i oturen då.

  Önskar er ett gott slut på 2010 och en fin början på 2011.

  Många kramar till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *