Vi bor i ett julkort….

…. minus tomtarna då, men i alla fall…..Låt säga att vi bor i ett vintervykort just nu. Eller vad sägs? Andlöst vackert om jag får säga det själv….

                                                                        

Vi vaknade till ett isigt, vitt vinterlandskap och termometern stod på -16 grader vid 8.30 då jag försökte få igång bilen. Lätt svalt och åtminstone två av familjens medlemmar hade lätt att hålla sig för skratt – en frusen och trött tonåring och en dito 4.5 åring. Nåväl, idag var det TB:s domardag i HyundaiCup här i staun så resan mot staden var nödvändig. The little fellow och jag for hem direkt med nyinköpta frallor i bagaget. Brasorna var tända då vi kom hem och straxt därpå fick vi besök av kompisNeo och hans mamma Helle. Tack för att ni kom – så mysig förmiddag!

Eftermiddagen har vi spenderat utomhus med diverse vinterinspirerade aktiviteter. Sol, blå himmel och ca -8 grader. Veden, lite skottning och sedan olika tävlingsgrenar – exempelvis längdhopp från studsmattan (vann GB eftersom mamman fegade en del på studsen), hur långt kan du krypa uppepå snön (vann GB utan tvekan. Några kilon för mycket för att snön skulle hålla mig) samt vem kan äta mest snö (här vann GB på W.O. eftersom min mor inbillat mig att det finns maskar och annat äckel i snön. Taste – no way!). Att Gabriel fick äta? Ja men självklart! Jag har ju lovat mig själv att minimera det jag belastar mina barn med. Underbart kul hade vi i alla fall.

Bra snödjup för lek....Solen på nedgång dock

Nu har mörkret sänkt sig över vår skärgårdsvärld och vi är alla samlade på hemmaplan. Brasorna sprakar hemtrevligt och det är inbjudande att sjunka ner framför dem. Pojkarna spelar WOW och jag ska snart ta itu med matlagningen. Idag blir det kycklingsgryta till TB och Gabriel samt Caesarsallad till oss paranteser. Och när jag nu precis bara slänger ett getöga ut genom fönstret så upptäcker jag…….det snöar.

Hur är det möjligt? Ja, inte att det snöar, för det har det ju gjort nu snart i en månads tid men….Det är ju -10 grader ute. Med risk för att idiotförklara mig själv fullständigt, men jag har alltid inbillat mig att nederbörd blir snö straxt under nollan. Över det är det regn, men när det är så här kallt. Jag är rädd för att jag har trott at det är fysiskt omöjligt…….Men hur skulle det då vara möjligt med all snö i Sibirien och andra extremt kalla platser? Hrm…..det här med snö som nederbörd måste definitivt ha varit en vald sanning hos mig….Hur eller hur – här snöar det. Rejäla snöflingor – nästan som disktrasor dessutom. Jag tror aldrig att jag upplevt denna mängd av snö tidigare här i södra Sverige. Och jag kan lova er att här finns det ingen som helst beredskap och strategi för detta vinterväder.

Oj oj oj....

Nu längtar jag efter takdropp, en vårsol (låt gå för att den är blek men ändå…) och ……Tur att vi har inget bestämt för morgondagen. Får nog botanisera i lite resemagasin. Trevlig måndagskväll till goa bloggisar…..Kram Mia

10 thoughts on “Vi bor i ett julkort….

 1. kan bara hålla med, vilka underbara bilder…verkligen…och så mysigt du beskriver din dag!!

  Jag är också väldigt förvånad över all denna snö…inte ens vännerna i Österrike är i närheten i år …häftigt faktiskt!!!

  Ha en mysig kväll….vi ska ut och äta på restaurang nu. Blir pizza och ett gott rödvin…sista kvällen..imorgon väntas resa hem efter lunch….

  kram till dig gumman P

 2. Så himla fint ni bor! Utsikten vid studsmattan, beautiful. Takdropp och blek vårsol, SOM du får mig att längta. INGENTING är så underbart som när våren kommer. Inte det vackra snölamdskapet, inte en 25 grader varm sommardag. När våren kommer efter en lång höst och vinter, ååå så ljuvlig den tiden är 🙂 Kramar från mig!

 3. Gudomligt vackra bilder! Jag trodde inte heller i min enfald att det kunde snöa i denna kyla, men tydligen. Otroligt fint är det, men ack så opraktiskt. Jag vill snart kunna gå och springa, röra mig fritt utan lager av ull och goretex…
  Låter som en riktigt mysig dag!!

 4. JISSES vad FINT!
  Som du sa, riktiga vykortsbilder 🙂
  Men..som sagt..vårsol och takdropp är något jag saknar också 😀
  Kan nästan se mig själv liggandes i en solstol med en god paraplydrink och trevligt sällskap 😉

  Vad ska Bästa Mia hitta på idag då?
  Själv så jobbar jag ju så jag har att göra. 😀

  Massor med varma kramar

 5. UNDERBART!!
  det snöade en rejäl stund här med i går kväll….haaaahha det börjar bli komiskt med detta vinterväder här nere i vårt söder läge 😉
  Kramen om idag är det inte riktigt lika kalt!!!

 6. Ja visst var det en underbart vacker dag. En dag då tom snömängden var förlåten. Idag är det gråare och jag måste få säga att det begränsar tillvaron.
  Men jag trivs……

  Kram till er alla från Mia

 7. Vilka underbara bilder. Jag har också alltid trott att det inte kan snöa när det är -16 eller -10 men det kan det tydligen, man kan visst lära sig nya saker fast man börjar bli gammal 🙂

  Kram på dig

 8. Vackra vyer Mia!

  Läser in mig på mina dagliga bloggar. Kul att läsa om ert julfirande.

  Jag längtar för övrigt också till våren. Oj så jag längtar…

  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *