Boxingday – today!

Säg vilka idrottsliga evenemang har ni bevistat eller har ni kanske utövat något själva?

Boxingday är ju den stora idrottsdagen i England och i vår familj har vi väl inte levt upp till vad denna dag innebär, å andra sidan bor vi ju inte i England heller. Ännu en julehelgsdag har nästan passerat och vi har tagit det extremt lugnt. Sovmorgon och sedan långfrukost. Därefter lekte mamman lite hemmaekonom då månadens räkningar skulle fixas och lite sammanställningar över året som gått göras. Jaja BästisMaria, jag vet att du skrattar åt mig nu men jag idag visste jag faktiskt vad jag räknade på. Fick bara ta maken till hjälp vid ett tillfälle, vilket måste anses som ett klart fall framåt.

Det närmaste idrott vi har kommit idag är:

1. På TV:n såklart. Eftersom vi har de flesta kanaler man kan ha – Canal Digital, Viasat ja name it – här har det visats både fotboll och golf. Och en uppsjö av andra sporter.

2. Vi har varit hos syster yster (min fantastiska storasyster som är utbildad traumasjuksköterska) och TB har fått sin fotledsskada omsedd, handpålagd och tejpad. Det första och det sista mer sjukvårdsmässigt än det mellersta. Imorgon ska ju TB döma inomhusturnering i fotboll.

3. Gabriel tränar friidrott i vänstervarv här hemma. Ömsom springer han fort som Usain Bolt (”Han är jag”, är Gabriels stående replik när han ser honom på tv:n) och ömsom är det höjdhopp som gäller. Fortfarande från mitt skrivbord, med min höga skrivbordsstol som ribba, och sedan ner i sängen. ”Det är flop”, säger han. ”Det är på riktigt”, är följdrepliken. Ja, vad säger man….

4. Jag har äntligen fått min bobnacke. Ja, inte att förväxlas med bobbacke då, men likväl bob. Inte Byggare Bob, men kanske är det en fransk bob. Jag är nöjd!

Efterlängtad bobnacke. Var så trött på min pagenacke!

Just nu leker maken och store sonen pizzabagare i köket. Gabriel har kvällsbadat och jag sitter här och njuter i väntan på pizzan. Var och en ”dekorerar” sin egen pizza, vilket innebär 100% nöjdhet. Skönt! TB kommer att ta ost och peperoni och Gabriel enbart ost. Maken fokuserar på surf and turf, dvs krabba, musslor, räkor, skinka och peperoni och för egen del blir det enbart havets läckerheter. Eller vad sägs om räkor, krabba, tonfisk samt rökt lax med vitlöksost på. MUMS!

Imorgon är det vardag igen. Och för oss jullov 2 veckor till. Lovely! Kram Mia

7 thoughts on “Boxingday – today!

 1. Hallå hallå vad snyggt 😀
  Gillar det skarpt, boben i nacken.. bob i backen tillhör inte min sport 😉
  Pizza när är den klar?
  Tänkte om jag skulle ta kvasten och brassa förbi 😀

  Du, kanske är du en av de däringa mammorna som kommer att sitta på läktarna vid OS, VM och Em ja för all del SM också om en så där 10-12 år..
  Kan inte du fiffla in mig då, jag som är galet förtjust i friidrott?

  Kram finfina Mia

 2. Galet snyggt 🙂
  Mmmmm så gott med pizza 🙂 det har vi bestämt att ha i morgon och jag längtar redan 🙂 Ikväll laga pappas fru Thai gryta..inte så illa det heller 🙂 !!

  Nu sitter jag och äter lussebullar och dricker glögg, kollar lite bloggar medan de andra spelar spel….social jag är va 😉 ?!

  Om en stund ska jag ta några åk i backen då det är kvälls öppet till 22.30 🙂

  Ha det bra Gumman o massa kramar P

 3. Låter som en bra boxingday hos er!
  Jasså är det en liten friidrottskille på gång? Vad kul! Själv kan jag stoltsera med att min gamla ungdomstränare numera är förbundskapten – känns ganska coolt.

  Kram

 4. Ja, du borde kommit Ewa…storkmätt blev jag. Jag lovar att jag fixar biljetter åt dig vännen…Med Gabriels humör blir han nog evenemangens MC Enroe….

  Thaigryta låter toppen Patrice och tusen tack för din komplimang. Jag är nöjd – herregud när sa jag det senast om mitt hår? Tur att svärmor är klippkunnig.

  Det är supercool mrsb. Wow! Hoppas ni också haft det bra!
  Kram Mia

 5. Oooo, vilken snygg nacke!

  Vi körde också pizza till middag idag – julskinkan dominerade dock på vår. Eller vår och vår – jag körde biff med bea och tomat istället, LCHF pliktig som jag är… 🙂

  Stor kram!
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 6. Bästaste Mia!

  Ja, ett leende kom allt över mina läppar när jag läste om dig och dina räkningar…..jag vet ju hur det brukar vara för dig när det är dags…. känns som det gick lite bättre idag, övning ger färdighet Mia!

  Låter som om ni haft en underbart mysig dag och SÅÅÅÅ SNYGG frisyr du har!!!

  Pizza blev det för oss också idag, dock inte homemade, gott var det iaf. Nu sitter jag och njuter av tystnaden med bara mysbelysningen tänd, du vet mina 28 värmeljus, ett glas vin i handen och jag måste säga att livet är helt ok!

  Miss you!”

  Kramar M

 7. BästisMaria……idag gick det som en dans. Jag kanske borde ha mer avkopplad hjärna oftare. Nåväl, du har ju varit med några vändor med mina uträkningar som oftast är mer meningslösa än meningslösa. kan det vara så?

  Du den där tystnaden skulle du kanske kunna ta och skicka över. Jag har skav i öronen. Är det inte the little fellow så the big ones. Till och med hunden ylar då vi är på promenad. Undra vad det är för signaler jag utstrålar. Hursom….Miss you to….Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *