Jag tror att änglarna har sänt…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

….Juleljusen som jag tänt!”

Vaknade till ett vinterlandskap jag sällan skådat. Efter snö och blåst modell värre under hela gårdagen och natten och tidig morgon hade hela vår gång fram till huset förvandlats till en enda stor snödriva. Gabriel och jag slet med skottning till garaget, till bilen och till vedboden tills jag var nästan gråtfärdig. Som tur är har vi världens bästa granen som hade kört hela uppfarten med sin snöslunga. För övrigt handlade sedan förmiddagen om att duka, förbereda mat och plocka undan lite.

I vår familj firas julen alltid hos oss. Syskon, föräldrar, barn och kusiner – fast bara vi i närmaste släkten. Det innebär att vi blir mellan 16 och 20 stycken, vilket är helt lagom för ett bra firande. Vi träffas lagom till Kalle Anka och minglar kring en glöggbuffé. Mysigt! I år hade jag laddat med lite oprövade kort som varma minikrustader med svartvinbärsgele och ädelost, färska dadlar med getost och ostkuber med frön. Detta varvades med mer säkra kort som het kräftröra med sesamsticks, lax- och kesoröra på crostinis, pepparsalami med brieost samt rostbiff -och philidelphiaost snittar. Och förstås pepparkakor med blue cheese! Självklart med Blossas cognacsglögg.

Och tänk att tomten kom i år igen. Samma gamla skröppliga tomte med klara svårigheter att tyda rimmen. Och fast att det lät som skånska det som talades, så var Gabriel övertygad om att han var från Sydpolen. ”Eftersom det är kallare där än på Nordpolen, sa Gabriel. Det har jag sett på min Dorafilm”. Nåväl, klappar i mängder delades ut och Gabriel var så prillig att han knappt kunde sitta still. I mitt knä skulle han vara också – inte ett foto att ta med andra ord. Men det är något visst att uppleva tomteglädjen genom någon annan. Gabriel samlade alla klapparna i en stor hög, väntade tills tomten lämnat oss och sedan pekade och räknade han. Helt korrekt! Det blev 18 stycken. Men han var väldigt bekymrad över att de vuxna fick så få klappar. Omtänksamme Gabriel…. TB gled omkring nystylad och bara mös. Spel och pengar…..julen räddad!

Och så dukades det upp till julbord. Ett knytis utan dess like och så många hemgjorda specialiteter. Underbart gott och härligt. Skål och snapsvisor (mormor både blundar och håller för öronen) och massor av historier, minnen och skratt. Det är en go familj…..

Här bänkade vi oss

Efter 21 lämnde de flesta in och nu har jag ägnat mig åt disk, plock och don. Underbart skönt att ha det klart när man vaknar imorgonbitti. Själv glider jag nu omkring i mina fina pyamasbyxor från PoP och funderar skarpt på en kvällsskinkmacka.

Enda smolken i bägaren var svårigheten att idag ta sig till graven. Det är en viktig del av vårt firande och en fin tradition att bege sig dit tillsammans, men idag kunde vi inte ta oss in dit. Gravstenarna var helt täckta av snö och bara tanken på att gräva sig mot marken och lyktor var rätt avskräckande. Förvisso hade all snö gjort det så vackert och det orörda bara förstärkte känslan….ändå….Det fattades mig något. Ikväll har vi tänt alla våra juleljus och jag väljer att tro att det är änglarna som har sänt dessa åt oss. Våra vackra änglar som måst lämna jordelivet på tok för tidigt. Dem vi sörjer, saknar och så innerligt önskar att de fanns med oss. I denna sfären!

Stora julkramen till er alla fina bloggisar från lilla mig1

Farfar och Milou

7 thoughts on “Jag tror att änglarna har sänt…..

 1. Vilka läckerheter Mia! Och jag tror också änglarna har sänt alla juleljusen (tack för din fina hälsning). Stor kram, God Jul och natti från lilla mig 🙂

 2. Landet upp och ner tror jag 🙂
  Vi har släkt i norr och dom har inte haft samma snökaos som ni i söder.

  Vilken underbar och fin jul ni haft..
  Även om det är många som vi saknat runt bordet, det känns tomt.

  Önskar er en fin juldag med en varm kram

 3. Vilket underbart julbord, blev hungrig igen (vilket borde vara en ren fysikalisk omöjlighet) när jag läste om alla godskaker, mums!!! Vi kom inte heller till gravarna i år, för mycket snö helt enkelt, ska tända ljus i kyrkan i morgon istället.

 4. Så fint ni bor! Och vilket härligt julbord!!! Jag gillar inte julbord men ert såg VERKLIGEN frestande ut!
  God fortsättning och kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *