Hur mycket snö kan det finnas?

Idag har det snöat en bra del av dagen. Igen! Hur är det möjligt? Jag kan inte minnas att jag någonsin upplevt snö på detta vis innan. Jag pendlar mellan att tycka att det ömsom är grymt mysigt och ömsom är djävulskt irriterande. Hela vår skärgårdsvärld är så vacker och vintervägar är ju mycket bättre än slask, men hjälp när man måste närma sig stad eller köpcenter. Snacka om att den här urusla chauffören får stora skälvan. Det är ju med både bil och liv i insats som man tar sig an detta uppdrag.

Lördag och första dagen på den lååånga julledigheten (närmare bestämt 3 veckor). Sovmorgon, soffmys vid tv:n och lite lagom fix och don med tvätt och stryk. Lång frukost/lunchkombo och sedan en liten tur till affären. Minst trevliga upplevelsen idag. Väl hemma blev det en ljuvlig snöeftermiddag i pulkabacken. Nearaby!!! Inte alla har en stor, lång och brant pulkabacke precis utanför huset. Tack till världens bästa granne Putte, som köpte loss pulkabacksmarken så att ingen kan bygga där!

Mitt i backen - åh, hej vad det går!

Härlig fika med mormor, morfar och farmor på besök blev det sedan. Mormor hade med sig både nybakade bullar och lussekattar och vi bistod med pepparkakor. Farmor passade på att ta en familjeklippning, dock totalvägrade Gabriel. Skit samma….tomten kommer ändå och det är inte så långt ännu. Långpromenad med Milou och sedan föll mörkret – inte sakta, utan nästan som att dar ner rullgardinen.

Nu har det byggts en storkoja i tv-rummet och huset doftar smörade popcorn. Jag ska snart ta mig an middagsfixet och idag blir det en texmexbuffé – älskar buffé. Så härligt att sitta och småplocka, äta länge och alla finner någon som faller i smaken. Tyvärr blir det ingen iskall Corona till eftersom maken bör undvika starka drycker tillsammans med sin medicin. Det kan bli lite väl bra sa doktorn – jaha, kanske skulle kunna vara kul att uppleva. Big nono, säger maken bestämt. Han är så redigmin make! Och då vill man ju liksom inte läskas. Men man ska aldrig förringa ett glas isvatten. Passar dessutom utmärkt eftersom TB har fotbollsträning imorgon kl 8-10 och då bör man ju vara körklar.

Hoppas er lördag har varit bra och att vi alla klarar oss ifrån nattens förmodade snöstorm. Kram Mia

Vacker vintervy - här bor vi!

8 thoughts on “Hur mycket snö kan det finnas?

 1. Vackert är det ju förvisso, men en smula begränsande också. Jag är verkligen världens mesigaste chaufför och skulle inte våga köra en meter i det här. I Göteborg kan man knappt ens åka pulka eller vara ute över huvudtaget. Jo, om man står still då, Löjligt ÄCKLIGT glashalt. Hatar att inte kunna powerwalka ute också! Men vacker vackert vackert. Dock avnjuts utomhuslivet med fördel inifrån just nu. Kram på dig och ha en skön kväll. Älskar också buffémat!

 2. Visst är det vackert.. men för mig räcker det att se på bild 😀
  Är ingen snökvinna.. och kommer nog aldrig att bli det, vill ha varmt och skönt..minimalt med kläder och ljumma fläktar 😉

  Varma kramar till goaste Mia

 3. Vackra vyer, men jag föredrar barmark. Hade de varit bättre på snöröjning så, men här i Malmö är det verkligen katastrof.

  Låter som en mysig lördag nu haft.

  Kramar från en krasslig morsa

 4. Så härligt med 3 veckors jullov!
  Läste inlägget om din makes ryggproblem, hoppas på en lösning.
  Här toksnöade det igår och det fortsätter idag och jag instämmer med dig och undrar också vart det ska sluta?
  Mys och kram!
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 5. Håller med Jenina, inifrån är bäst. Eller åtminstone utifrån vår pulkabacke utan krav på att man ska ta sig någonstans.

  Och ja tjejer – snö är härligt, sol likaså. Hade önskat mig en kort vinter och sedan en mycket lång sommar. Strunt i höst och vår. Mer sol och värme åt oss.

  När sedan det kryllar av människor i ens omgivning som ska resa söderöver under lovet, ja då är man ju lite avis…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *