Julavslutning och julbetyg

Sista skoldagen innan jullovet är nu till ända. Härliga och roliga aktiviteter stod som vanligt på programmet och vädrets makter var väl inte direkt med oss, men gjorde dagen extra stämningsfull. Helt klart! Gårdagens snöstorm hade förbättrat vår snötygnda skog och gård och idag kom det mer snö!

Eleverna i år F-7 har en evenemangsdag som genom åren har handlat om allt möjligt från jullöp till traditionell julfest. Idag stod det en slags uppdragstävling på programmet – där eleverna skulle transportera sig gående en viss bana och där utföra flera teoretiska och fysiska uppdrag. Efter detta vankades det julgröt med skinkmacka på vår snöklädda läktare. Snön yrde i luften, julmusiken skrålade och idel gott humör uppvisades. Så mysigt!

Matgänget - BästisMaria, Mats och Nettan

För eleverna i år 8 och 9 handlar det istället om betygslunch med sina lärare. Här får eleverna en avslutning i sitt klassrum, rektorskan skickar med valda ord (läs ett tal) och sedan beger man sig till en festklädd och fint dukad matsal. Här bjuds det varmrätt och dessert och bordsservering av sina lärare. Ett mycket uppskattat inslag i skolvardagen.

TB och hans mentor Jos

Och i år var det alltså dags för vår store son att begå betygspremiär. Han är en ganska flitig student med en lagom layed-back inställning – ganska schoolsmart skulle jag vilja kalla det. Schoolsmart på ett sätt som den här mamman aldrig varit – jag var ju duktiga flickan som var booksmart. Vid jul i år 8 delas det oftast ut G -betyg, men i den här klassen finns det en hel del duktiga elever så en del både VG och MVG har delats ut. Jag tjuvlyssnade på TB:s samtal med en kompis häromkvällen och då sa han:

”Jag tycker att jag har varit riktigt flitig och tagit skolan på allvar. Och jag tror inte att det blir några IG. De flesta G är nog också ganska starka, så jag har bra läge inför våren. Om jag skulle få något VG skulle jag bli skitglad”

Ja, söte TB. Hans mamma och tillika rektorskan visste knappt vilket ben hon skulle stå på – jag visste ju redan vad han skulle få för betyg….Och idag öppnade han upp sitt kuvert och ja, visst blev han jätteglad. Starka G i bild, musik och hemkunskap – VG i alla andra ämnen. WOW! Han visste inte riktigt vad han skulle ta sig till med sig själv. Nu sitter han framför datorn och ler lite fånigt och vet ni vad – det gör denna stolta mamman också.

Stilfull kille - 225 poäng!

Och så här såg rektorskans outfit ut lagom till betygslunchen. En lite flicka i år F undrade om jag var MimmiBallerina. Tja, varför inte! På Nobelfesten kallade ju en pojke oss för Bondbrudar så….Alternativa personligheter är ju kul! Trevlig Fredag vänner, för mig har det varit last day at work. Kram Mia

Me, myself and I

9 thoughts on “Julavslutning och julbetyg

 1. Ohhhhh så stilig han är din son 🙂 och så duktig!!!

  Du är lika fin Gumman…strålar om dig….finaste rektorskan på denna jord 🙂 !!

  Önskar dig o din familj en super skön fredag o helg massa kramar P

 2. Bästaste Mia!

  Underbara dag, äntligen är det fredagen den 17:e och vilken dag det blev…… När vi förra året fick en vit (snö) avslutning på höstterminen så tänkte jag att det kommer att dröja till nästa gång…….. tji fick jag, julavslutningen 2010 blev dubbelt så snöig och mysig. Gröt smakar definitivt helt underbart utomhus och som våra goa elever njöt- HÄRLIGT!

  Betygslunch och finklädda ungdomar i år 8-9, ljuvligt att se ( tur att vi bestämde oss för högstadium oxå).

  Dina kläder var jättefina 🙂 Klänningen är helt underbar.

  Sitter nu med ett glas rött, maken lagar mat och jag läser min bästis blogg. Livet är helt underbart!

  Kramar i stora lass till dig och dina pojkar

  Ps. Jag har lämnat ett meddelande till dig på mobilen-trevligt tycker jag!

 3. Åh så roligt! Grattis till digoch din flitige son! Finns det en större lycka än att se att ens barn lyckas och tar sina första steg i tonårslivet -åt rätt håll

  Och tack för dina snälla kommentarer, tänk att man kan få stöd av er andra bloggerskor som man aldrig träffat!

  Kram och trevlig helg!

 4. Vilken stilig ung man 🙂
  Å så stolt han måste vara..ja mamma Mia med 🙂
  Grattis till TB ähh Grattiskram måste det ju bli 😀

  Du är väl värd all ledighet nu, njut av sena mornar och långa frukostar och en massa mys med mini.. strunta i stress till förskola och högstadie.. njuuuut

  Massor med kramar till vackra du

 5. Tack tack tack….Det roliga är att TB har egentligen aldrig haft lätt för någonting utan att få kämpa. T ex började han inte läsa förrän våren i år 2.

  Patrice, jag har nog lärt mig att stråla av dig i så fall….

  BästisMaria, jag är så glad att jag köpte klänningen. Älskar den och hade inte fått den ur mitt huvud annars. Väldigt spännnade erbjudande på voicen. Me like!

  Maria – det är klart att du inte vet, men utav någon konstigt anledning kommer det att gå. Jag vet det! Kanske för att kärleken till Anthony och hans minne bär dig. Försök att inte kräva det orimliga av dig själv. Vissa saker mår bäst av att inte få något svar, bara passera så här initialt. Det låter hemskt men tiden kommer att hjälpa dig. Lång tid från nu (framåt) kommer du att kunna tänka tillbaka och se i perspektiv. Du är ju en fantastisk människa som inte bara slutar fungerar utan sätter en fot framför den andra och fortsätter vägen. Kräv inte mer av dig själv. Tänker på dig….

  Kram till er alla!

 6. Visst är man lycklig när det funkar för barnen i skolan vet precis hur lyckligt stolt man är över deras framgångar i skolan…
  Härlig början på ledigheten!!!
  Kramen Febe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *