”Var hälsad ljusets drottning….

…i din krets av ljusprydd prakt. Vinternattens djupa mörker nu fått fly för ljusets makt. Ljus ut i vinternatt. Ljus över Nordanland. Vi det sågo som en hägring stiga upp mot himlens rand”

Detta är min absoluta favorit i luciatåget. Sjungs med fördel acapella av endast tärnorna, med en första vers som lyder: ”I Öster vi sågo ett ljus från himlens höjd. Uti mörkar vinternatten det bereder stor fröjd. Innan natten flyr. Innan natten flyr. Vill vi hylla ljusets drottning innan dagen åter gryr”

Visst är det något alldeles speciellt med lucia och allra helst ett morgonframträdande. Idag har Svettpärlans luciatåg farit på turné på bland annat Barnkliniken, BTH, Försäkringskassan och vår samfällighet. Själva turnén påbörjades redan i onsdags förra veckan och håller på till onsdag denna vecka. Man kan säga att vi är ganska eftertraktade. Vår musiklärare och hennens goda hjälp (Marie och Iréne) är otroligt duktiga och Marie även professionell musiker så…. Ikväll har den stora luciasoarén gått av stapeln och tyvärr går det ju inte att förmedla denna underbara upplevelse varken i ord eller bild.Stor kör på scen, en änglakör på balkongen och ett vackert luciafölje. Maffigt! Lägg därtill skönsång så är upplevelsen komplett.

Modell mindre men minst lika vackert

Lucia har också firats på Gabriels dagis (se bilden ovan). Ett vackert luciafölje med fröknar och barn i en salig röra skred längs kulverten och i täten en mamma med fiol. Stämningsfullt och annorlunda. Gabriel frågade om hon kunde spela ”Manboy”, men det verkade inte vara aktuellt. Gabriel gick med älsklingsVega, hand i hand. Som tomtemor och tomtefar. Kram och puss också. Gissa om de gjorde succé ute på sin kant. Och tro det eller ej, han gick med på att vara tomte! Trots att han föddes som Gabriel.

Sötaste tomtefar himself!

Hoppas ni alla har haft en fin Luciadag! Vilken är förresten er luciatågsångfavorit (långt ord va?)? Kram Mia

9 thoughts on “”Var hälsad ljusets drottning….

 1. Bästaste! Fantastiskt vacker är ”vår tärnsång” Tyvärr var den inte med idag, men många andra trevliga och roliga sånger istället.

  Såååå fin han är lille Gabriel, passar alldeles utmärkt som tomtefar. Hoppas att ni har en mysig kväll. själv satt jag alldeles nyss och kollade på TV4 och Hjältegalan…. hoppsan så var det fotboll på Tvn istället …..Tänk vad det kan ändra sig snabbt. Nåja lite glögg blir det nu,mm mm

  Kramar i lass från bästis M

 2. Det blev alltså inge spindelman 😉
  Det där med att turnera runt med sång är en dröm för mig, men jag vet inte om det finns några som vill ställa upp och köra eftersom skolorna ligger ute på landet.

  Låter fantastiskt med en lucia soaré.

  Kram

 3. Det är MAGISKT med Lucia, något högtidligt och andligt och VACKERT som jag alltid älskat. Natten går tunga fjät är nog min favorit ändå. Manboy ha ha! Vi hade också ett fint litet firande utomhus på dagis (efter en kaotisk tidig morgon där jag röt åt resten av familjen för att de bara gnällde och hade vet nog att tindra tillräckligt åt min luciafrukost :-)), men sedan hann jag knappt hem till pluggböckerna innan förskolan ringde och nu är Semlan sjuk IGEN. Jag blir galen!

 4. Söt han är lille Gabriel…ser så glad ut 🙂

  Min favorit är nog Stilla natt men helst på tyska..den älskar jag sååå mycket !!!

  Hoppas du får en skön tisdag kväll Gumman…själv väntas en massa jobb…inte alls motiverad känner jag men man måste ju 😉 ……..kramar Patrice

 5. Sökte på tärnsången på google eftersom jag tänkte tillbaka på de fina tider jag haft på Svettpärlan och vårt mysiga luciafirande. Världen är liten ändå att det skulle leda mig till din blogg, men oj så roligt! Ha en kalasbra jul, stora kramar från Becky Dale

 6. Pingback: It’s a small world after all | Rebecca Dale

 7. Hej Becky…så kul att du hittade hot. jag lovar att titta in till dig. Hörde av mamma att ni är i USA både du coh Julia. Visste väl att ni skulle gå långt.

  Hör gärna av dig igen gumman….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *