Bengtzing, Nobla utdelningar och fest hela dagen lång….

Festklädda rektorskan och bästisMaria

Vilken kanondag vi hade igår! Och kväll med för den delen. Det kändes så lyxigt, så ickejag på något vis. Och kanske är det för att det är så långt ifrån ens vardag som man uppskattar det så. Kanske är det annorlund för festeliten – flera av de som besökte Nobelfesten i hufvudstaden.

Tidigfredagsmorgon och jag kan slå  vad om att det var fler än jag som mumlade en liten ramsa då finklänningen skulle passas, sminket på plats, feststrumpor på och festfrisyr fixas. Men när det var färdigt – vilken känsla! Hela dagen blev liksom glitter och glamour. Eleverna hade vett och etikettsutbidlning, medan jag och Maria tog oss an matlagningen med år 9. Några elever dukade och fixade inbjudningskort. Klockan halv elva stod allt på plats i festsalen och dörren gled upp. In tågade alla våra elever i år F-5 parvis. Så festfina och så förväntansfulla.

Under dagen vankades tunnbrödsrullar och cider till förrätt, helstekt fläskkotlett med potatis och sås samt chokladtårta med vispad grädde. Underhållning av elever ur år 9 samt givetvis utdelning av diverse Nobelpris. Eleverna tilldelades  litteraturpris, fredspris och pris för bästa uppfinningar. Underbart goa elever som uppmärksammades med pris, motivering och allmän applådering.

Bästa uppfinning: Fiskespö med GPS och inbyggd våg

Personalen vid honnörsbordet. Rektor och elever fick agera personal

Otroligt lyckad skoldag och jag var så otroligt imponerad av mina nior. Vilken känsla! Vilken inlevelse! Och vilken glädje!

Och så var det då dags för personalen att roa sig. Årets personaljulfest blev en julshow med vackra och skönsjungande Linda Bengtzing på Ronneby Brunn. Here we go! Några började småtuta redan på en förfest vid 16, men jag hade fullt upp att få till det på hemmaplan. Inte minst raka ben och fila fötter – maken bara skakade på huvudet och undrade om jag var knäpp. Vadå fixa sådant på vintern, så sa han. Tja, inte fasen visste jag att detta var säsongsbetonat, men men…

Kvällens klänning från Flash med lacktights och ormskinnspjucks

Bussresa de 3 milen till Ronneby med skumpa och lite tilltugg. Väl framme möttes vi av glöggbuffé i foajen och detta räckte definitivt för att få oss i toppform. Långbord, julbord och sedan dök hon upp. Fröken coolschlager – Linda Bengtzing. Så otroligt söt, snygg, charmig och bra. Vackra julvisor avlöstes av goa slagdängor. Ja, det skulle väl bara vara musiktävlingen som var b – b ur den synvinkeln att vi skönsjungande Svettpärlor var på tok för långt borta från micken. Fattar inte att hon kunde missa oss på viphyllan! Efter showen han vi med en runda i nattklubben och inte minst Anna levde upp till sitt motto: ”ALLA SKA DANSA!” På bussen hem var det lite tystare än på ditresan – själv längtade jag grymt mycket efter en iskall julmust. Somnade med ett leende på läpparna och kände att detta var nog vår bästa personalfest ever.

För bred för poledans, men...

Idag har det gått lite sakta – ja inte tiden så mycket, utan mest allt jag ska göra. Inte nog med det, jag har nackspärr. Tanken slår mig, herregud headbangade jag till Linda Bengtzing? Eventuellt skulle det kunna uppfattas som oförskämt mitt i julstämningen, eller? Och bästisMaria har iallafall stora blåmärken på hand och fot. Gick vilt till uppenbart. Hemmamys är rätta medicinen idag…..Imorgon blir det ett inlägg om ledstänger. Spännande va, välkommen åter!

Lördagskramar från Mia

8 thoughts on “Bengtzing, Nobla utdelningar och fest hela dagen lång….

 1. Sån dag du hade Gumman och så fin du är 🙂 gillar ditt hår såååå mycket!! Gillar Marias halsband så mycket… 🙂

  Tråkigt med nacken och det gör ju så himlens ont 🙁
  Sköt om dig i kväll o vila upp dig 😉

  massa kramar P

 2. Hallooo pinglan..
  Vilken underbar tillställning i skolan.. NOBELT och fint så som det ska vara 🙂
  P-fest med L.B jo du..det är inte artisten som gör skallbanken..hmm näää headbangen menade jag ju..
  Lugn hemma mys är den bästa medikamenten..
  En liten massage på foten av maken är också något som kan hjälpa tiden att stå still ett tag 😉

  Sov gott sen..
  Kram kram

 3. Vilken toppendag! våra skolor firade också nobeldagen, men det känns mer ordentligt när det är från F-9.

  Kram

 4. Fantastisk idé med nobelpris&middag för eleverna! Fila fötter är inte alls säsongbetonat 🙂 hur ska man annars kunna känna sig fin :-)?

 5. Åh tusen tack alla söta vänner. Patrice mitt hår är förfärligt för tillfället, emn ska snart till frissan. Utväxt och skruttiga toppar.

  Ni är alla välkomna med era barn till oss i skolan. Vilken ära det skulle vara. Bara flytt….

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *