Stjärnglansen som nästan uteblev!

Igår var det en efterlängtad dag för denna rektorskan – jag älskar att få ta fram adventspynt, stakar och stjärnor. Maken jobbade eftermiddag och jag fick lulla omkring i min egen lilla värld. Det innebar också att julemusiken fick gå på repeat utan att det suckades i varje låtpaus. Ute föll det vackra små ensamma snöflingor och det är inte klokt vad vackert det är när något ljust avtecknar sig mot en mörk bakgrund. Stämningen var på topp – i alla fall inledningsvis!

Lagom till det var dags att ta itu med Gabriels rum gick det upp för honom vad som var i görningen. Gabriel är ingen älskare av förändringar och det låter han nogsamt sin omgivning veta – i mer eller mindre trevliga ordalag. Han var definitivt inte beredd att byta ut sin älskade fönsterlampa mot en stjärna.

Icke önskvärd stjärnglans

Han inledde med att säga att han inte ville ha den. När jag sa att den skulle vara kvar smög han in i garderoben och jag hörde honom mumla om och om igen: ”F-n på stjärnan”. Väl ute ur garderoben tog han fram en prydnadsfisk och sa: ”Fisken sa till mig att den ska ta sönder alla stjärnor.” Det ska den inte sa jag. Fiskar tar nämligen inte sönder saker. ”Åhhhhh….” stånkades det då.Han var inte nöjd. Gick runt och tjurade och försökte på alla vis bli av med stjärnan. Och jag som tyckte att det blev så fint i huset. Till sist räddar TB hela situationen genom att säga till Gabriel: ”Kom jag ska viska dig en sak. Stjärnan står framme för att tomten ska hitta till vårt hus med alla julklappar. Om det inte finns en stjärna i ditt rum hittar ju inte spistomten in till dig.”

Och med det sagt var hela stjärnglanshatet som bortblåst. Tusen tack TB! Bara en tanke svävar i bakhuvudet – undra vad vi ska säga då vi ska plocka bort den i januari. Nåväl, den tiden och den sorgen. Nu vankas det Adventskalas med släkten och dagens mat är därför i hamn. Hoppas att det finns något passerat till mig – alternativet är att stoppa mixerstaven i handväskan. Hoppas att lördagsfriden har infunnit sig hos er alla! Kram Mia

Vackra ljushjärtan

Stjärnglans mot snövy

7 thoughts on “Stjärnglansen som nästan uteblev!

 1. Smarta TB 🙂 Vilken tur att han lyckades rädda upp situationen. Skrattar ändå lite för mig själv angående Gabriels fisk 🙂

  Ha en fin lördag!
  Kramar

 2. Bästaste!

  Åh så mysigt ni har det! Tur att Tor räddade situationen…….Har skrattat gott en stund här hemma nu åt Gabriel och hans stjärnhat. Han fick dessutom förgylla vår kväll igår när jag berättade för våra gäster om hans planer inför Lucifirandet, haha! Hoppas att du har en skön lördag och att ni får en mysig kväll hos brodern din. Själv har jag krupit upp i soffan med lilla datorn och senaste numret av Tara…….. en kopp kaffe och en lussekatt får det också bli!

  Kramar i stora lass från Bästis M

 3. Ha ha HA, ”f.n på stjärnan”, oj oj vad jag skrattat åt detta ! Vilken super-TB du har, grymmepedagogen verkligen! Fina bilder. Kram

 4. Fniss.. duktig kille som gömde sig for svordomarna 😉
  Å underbar store bror som räddade julens glimmer från fönstrens stjärnor..
  Ha en mysig advent och hoppas att du slipper göra soppa av allt.
  Kram kram

 5. Hahaha! Söta Gabriel, säger jag igen! Verkar vara en kille med mycket humör! Och är ju lätt för mig att tycka det är ganska roligt när man bara läser om det, har ju inte de problemen ännu, men det kommer kanske om några år och då skrattar jag säkert inte:) Ha en trevlig första advent! Kram Emma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *