Spår en livad luciaföreställning…

Nu övas det väl till lusse både till höger och vänster, kan man tro. På skolan laddar vi inför vår storslagna luciasoaré på kvällstid – jag lovar att berätta mer om den då det närmar sig. Men det är maffigt – en stor kör på scen med ca 150 elever, en liten kör på balkongen som sjunger inledningen och ett luciafölje på det. Mmmmm!

På Gabriels dagis har man också ett lussefirande utöver det vanliga. Underbart och så stämningsfullt i en vackert inredd källare. Låter kanske lite märkligt, men hur coolt som helst. Förutom det året då Ragnsells kom för att tömma vår fettavskiljare och eftersom det ligger vägg i vägg med dagis så spred det sig en odör i takt med luciatågets framfart. Först trodde vi att någon liten kotte hade ”bappat”, men sedan var vi säkra på att det var maginfluensan. Ingen fika gick att intas…..Hemskt!

På hemväg idag utspelar sig dock följande luciakonversation i bilen

Jag: Vad ska du vara i luciatåget i år Gabriel?

Gabriel tvärsäkert: Lokförare.

Jag kväver ett skratt: Ja, men nu menar jag mer när ni går i luciaföljet. Ska du vara tomte eller peppakaksgubbe eller stjärngosse?

Gabriel mycket barskt: Man får INTE klä ut sig till tomte. Man föds som tomte annars är det fusk. Och jag föddes som Gabel.

Jag lite luften ur mig: Ok, då. Vad ska du då vara?

Gabriel tänker och tänker och tänker: Det får bli spindelmannen.

Jippie, vilken kul rond att gå för fröknarna och denna mamman. Jag tar den en annan dag.

Måndag kväll och det har regnat konstant hela dagen hos oss. Knappt blivit ljust alls. Själv har jag vilat mig på fm och sedan jobbat em. Det känns marginellt lite bättre i munnen idag. Inte storslaget, men med tanke på hur jag har mått så är jag glad för det lilla. Idag hjälper värktabletterna – jippie! Dock pratar vi näst intill passerad mat fortfarande. Har gjort upp riktlinjer för hur jag ska hantera denna situiation nu och framåt – på väg att formulera om ett ego-kontrakt – efter ett långt men mycket givande samtal med min storkusin med starka terapeutiska drag. I eftermiddag har jag legat i vilstolen framför brasan och nu efter middagen blir det tv-soffan. Nu tänker jag f-n bli bra. Kram Mia

Exotiskt inslag i ett nordiskt luciafölje

10 thoughts on “Spår en livad luciaföreställning…

 1. Klart han ska vara spindelmannen 😉 alltid kul med något som är annorlunda än det där vanliga i ett Lucia tåg…. hahahaha!!
  Gumman blev skit sur att hon inte blev Lucia och därför vägrar hon vara tärna och nästan allt det andra med men efter en liten diskussion igår så kom vi fram till att hon ska vara pepparkakstjej….ja, varför inte 😉

  Nu börjar Gumman tillfriskna…peppar peppar på att jag klarar mig…bär ju av till SPA nästa helg o då måste jag ju vara kry 😉

  Ha en bra kväll Gumman massa kramar P

 2. Bästaste Mia!

  Haha ,lokförare är inte dumt inte heller spindelmannen…. kan bli riktigt kul! Glömmer aldrig den luciadagen när Anton bestämde sig för att vara stjärngosselucia. Han tyckte att luciorna var så fina och ville så gärna vara lucia, sedan skulle ju de andra killarna på dagis vara stjärngossar och det sved klart lite att vara utan stjärnan…. detta löste Anton med att säga – inga problem mamma, jag ska vara stjärngosselucia!

  Duktiga du som tagit det lugnt idag och ikväll! Fortsätt så vännen min!

  Kramar i stora lass från bästis M

 3. Lokförare och Spindelmannen låter som schyssta inslag i luciatåget tycker jag! 😀
  Skönt att höra att det börjar bli bättre med värken. Krya på dig ännu mer och ta det lugnt (ja, jag vet att det är svårt…).
  Kram!
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 4. Ha ha skulle nästan vara värt en bilfärd till Gabriels luciatåg för att spana in spindelmannen sjunga om hur han kommer från Pepparkakeland.
  😀
  Skönt att du tagit det lugnt – det är inte det lättaste men desto skönare när man lyckas.

 5. Hahaha. Skrattar så gott åt din och Gabriels konversation. Så härlig 🙂 Skönt att värktabletterna hjälper. Hoppas att du snabbt blir bättre!

  Kram Linda

 6. Åh, Patrice hoppas så att du klarar dig från bacillerna. En rejäl Fernet Branca brukar jag ta.

  Ja du Maria, som jag skrattat åt Anton i mina dar och ups….nu får jag igen. Så jäkla lika dom är.

  Tack Karin, jag jobbar på det. Det är lättare att ta det lugnt när man varit så risig. Det där vill jag ALDRIG uppleva igen.

  Ja, den vore toppen mrsb.

  Tack Linda – hoppas din skrutt mår bättre.

  Tack Emma – du kan ju titta ut och uppleva det live om du vill.

  Kram Mia

 7. Jag röstar på lokförare, för då kan du säga till fröknarna att han är en riktig stalledräng, för de ser väl ungefär likadanan ut 😉

  Kram på dig!

 8. ha ha… vilken liten goding 😉
  Smart är han också, för visst är det väl fusk att klä sig till tomte?
  Håller med kristinakihlstrm stalledräng eller lokförare är väl klokt.. då blir alla lyckliga 😀

  Kramar om finaste dig

 9. Du milde vilken integritet 🙂 och tack för bilden av ett stämningsfullt luciatåg med – ta da-en lokförare i täten. Fniss fniss!! Underbar dialog! Skönt att du börjar må bättre, hoppas du hittar lugnet och kan ha det i dig mer och mer. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *