Långsamma rörelser skapar nya spår i hjärnan….

…sägs det. Och stämmer det blir det lätt ett helt nytt vägsystem hos mig, eftersom här har allt gjorts mycket effektivt och inte så sällan även snabbt. Kanske är det så att det som blivit en tyst kunskap hos en, en färdighet man besitter väl, det fixar man snabbt och utan så mycket eftertanke. Men förnuftsmässigt vet jag ju att alla nyheter som skall läras in skall alltid göras långsamt, lååångsaaamt….

Och denna helg har jag övat mig på att vara mycket långsam. Så till den grad att jag till och med har förflyttat mig långsamt inomhus. Utomhus har jag för övrigt knappt tagit mig. Inte så att jag är så dålig som jag var i torsdags/fredags utanför att ute inte ingick i planen. Jag har suttit i soffan och haft mys med Gabriel både till film och bokläsning. Jag har sovit en stund på dagen. Jag har varit helt sysslolös vid flera tillfällen och ändå inte skapat något litet projekt. Det låter grymt, men jag minns inte när det var så här sist. Vad är det för människa jag har blivit? Det är ingen som kräver att jag ska göra allt, men någonstans i bakhuvudet ringer klockan om att de värsta kraven är de som kommer inifrån en själv.

Insikt nummer 2 handlar alltså om att livet fungerar alldeles utmärkt utan att man alltid passar på och förbereder något. Att man inte måste sammanbitet köra värsta racet för att…ja, för vad då? Att må så här dåligt – att ha så här ont – utan att ens få en liten bebis för det….Nä det är det inte värt. (Nu vill jag absolut inte ha fler bebisar, men heller inga käkledsinflammationer) Det känns lite bättre men jag är långt ifrån återställd. Har idag beställt en bettskena som man formar själv och som skall infinna sig med posten inom 4 dagar. Yes! Hoppas det är så pass bra då att jag kan bita i den – just nu kan jag inte ens nudda tänderna i den sidan av munnen förrän man tror att man ska explodera. Idag vankas det söndagskyckling med ris och curry – tur att det finns mixerstav till mammans mat.

Söndagskramar från Mia

4 thoughts on “Långsamma rörelser skapar nya spår i hjärnan….

 1. Underbara Mia..
  Kan inte låta bli att fnissa lite.. förlåt.. 😉
  Men det är sant, långsamt är bra och det bästa är att du stannar upp och får tid till tjejen Mia 🙂
  Passerad mat sägs smaka samma som mat i bitar, du kan väl resumera det sen?
  Kramar om finaste dig

 2. Nä men fy stackare…tycker verkligen synd om dig o hoppas att du mår lite bättre idag o att smärtan är mildare….kanske rent av försvunnit!

  Tusen tack för ett så bra råd precis…
  Hoppas du får en bra måndag Gumman!!

  Massa kramar Patrice

 3. Godmorgon Bästaste Mia
  Hur mår den lilla rackaren i munnen?
  Hoppas att det känns bättre.
  Som sagt tandvärk är ett av det värsta man kan ha..

  Önskar dig en fin fin måndag med en lång varm kram

 4. Det krävs verkligen en klok kvinna för att nå sådana insikter, det sitter ofta så djupt rotat i oss mammor att vara EFFEKTIVA och planera och hålla koll. Inte lätt att bryta sådana mönster… skönt att du fått veta vad smärtan beror på, även om det måste vara HEMSKT att ha så ont. Dessutom – fantastiskt tips till Patrice om påse i spyhinken! Tänk att det ska vara så svårt att komma på sånt själv. Ursköljningen är ju så äcklig och viruset bara virvlar ju runt då, för att inte tala om ”doften”… kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *