Draknästet!

Feedback och de finaste orden man kan tänka sig från mina kära mamabloggvänner efter gårdagens inlägg. Tusen tack från hela mitt hjärta. Jag kände mig enormt förvirrad innan och inte alls säker på om jag hade överreagerat eller ej på dagis, men fick ny styrka av er värme och omtänksamhet. Tänk att ord har den kraften!

To be continue….När jag lämnade idag kom ännu en fröken och ville prata om det hela. En mycket erfaren fröken, som utan omsvep menade att hon tycker att det är bra att Gabriel tuffar till sig. Att det är bra att han säger ifrån, kan säga nej och ge igen – han som hon uttryckte det ” som var nästan mesig förut” faktiskt kan ta en konflikt. Hon menade vidare att de hade uppmuntrat honom att ta steg framåt. Hon tyckte nog verkligen att jag hade överreagerat, förstod jag det som. Att Gabriel är otroligt  empatisk och att jag inte ska hetsa upp mig över hans tjurighet och testa gränser – så gör pojkar sa hon. No hard feelings, men jag bad dem prata igenom i personalen hur och vad de egentligen ska ta upp med oss föräldrar så att det ger önskvärd effekt. Jag är i alla fall glad att jag valde att lyfta detta till ytan eftersom det verkligen gnagde mig. Nu ska jag lita på vad de har sagt och ta humörssvängningarna med ro. Inget ältande. Inget tjatande.

Tjatmoster är jag kanske tillräckligt på andra ställen. Själv tycker jag att jag inte tjatar, men maken kan nog ibland ha synpunkter på mina egenheter och vad jag hänger upp mig på. Att jag liksom fastnar i en del saker och ja, draken kan man få heta då. Nåväl, det finns en del söta drakar också och eftersom en avlägsen bekant till maken kallar sin fru för skräcködlan så känns draken lindrigt för mig.

Sötaste Gabrieldraken

Godingen Gabriel har varit sötaste draken ever idag på maskeraddagen på dagis. De hade bjudits på massor av bus, lekar, sång och dans och till maten Cowboysoppa och våfflor. Det var en trött kille jag fick med mig hem. TB har spelat inomhusDM i fotboll för skollag idag och även han är trött. De har haft en ganska tung teoretisk period, där kulmen kom med både NO-prov och matteprov i onsdags. Nu är det verkligen proppen ur för honom. Tur att det är fredag imorgon.

Själv längtar jag efter maken. Det är tomt här hemma, inte nödvändigtvis så mycket jobbigare som ensamstående mor men så tråkigt. Han har det dock förträffligt. Sol och straxt över 20 grader dagligen. Massor av golf på golfbanor som håller hög klass. Poolbad, god mat och dryck. Inga direkta tider att passa och ingen fru och barn att ta hänsyn till. Skönt, tror jag, men idag på morgonen ringde han hem och sa att han hade hemlängtan. Mycket gott tecken!

Imorgon fredag – härliga tider. På programmet står styrelsemöte gånger 2, storhandling och ett avslutande möte innan jag tänker ta helg. Sedan blir det …..fredagsmys!

Kramelikram till er alla från Mia

7 thoughts on “Draknästet!

  1. Det där var en riktigt söt drake, barnen bakom ryggen på mig är mycket avundsjuka på din sons drakdräkt 🙂

    Skönt att det känns bättre idag!

    Kram

  2. Så skönt att du känner aatt du kan lita på personalen. Det verkar ju som att de har bra insikt i killens personlighet. Men fortfarande väldigt bra att du tog upp det, det lönar sig alltid i längden – vill jag tro – att man har en dialog och vågar ta upp det där som sitter i magtrakten. Oerhört söt drake!!

  3. Vilken söt liten drake! Vad fint att personalen har tagit tag i saken. Spelar ingen roll om de tycker att du har överreagerat. De har sett honom och lyssnat till dig. Viktigt och bra.

    Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *