Njutning, nytta och nöje!

NJUTNINGEN startade redan igår eftermiddag då BästisMaria och jag hann ta en fika innan avfärd mot flygplatsen. Väl där bjöd trevligaste flygvärdinnan Helle, nu med marktjänst, oss på en voucher med vin och snacks på flyget. Wow!  Dessförinnan hade Cicci berättade en självupplevd hysterisk roligt historia från gymmet och vi skrattade så att vi höll på att kikna. Har ni tur hinner jag få med den längre ner…. Väl framme i Estocholmo tog vi det långa benet före det korta till hotellet, bytte om och tog sikte emot en bra restaurang. Vi visste att affärerna inte skulle hålla öppet så länge till och dagen idag skulle vara hel kursdag, så shoppingtankarna var helt avstängda. Nuts? tänker kanske några nu, men faktum var att det var befriande skönt. Snackskorg med Jalapeno poppers och varma nachos med dipp och självfallet en kall Chardonnay.Därefter åt Maria Chicken sizzlar fajita och jag Jack Danielglazed cajunschrimp och ja, vi blev mätta. Så till den grad mätta att magen stod på åtta hörn. Tidigt tillbaka på hotellet och fick på Svenska Hollywoodfruar på tv:n. Och om jag hade kramp i skrattmusklerna efter Ciccis historia så blev det nu än värre. Maria Montazami – vilken kvinna. Hon är ju bara för underbar. Hennes utläggning om att det gick så dåligt för henne i gymnasiet för att hon var så osäker och…….(paus) ….lång, samt att hon nu hade förlikat sig med detta och tyckte det var ok att vara lång. ”Bättre det än mellankort och elak…” Det där kommer att bli en klassiker hos oss. För att inte tala om när hon ska betygsätta sig själv. ”På en skala 1 till 10 är jag …. (paus)….10%. Njutningen fortsatte sedan med en god natts sömn, lååång varm dusch på morgonen och ljuvlig frukostbuffé. Det där är långt ifrån mina mornar på hemmaplan så….

BästisMaria med Chicken Sizzlar

NYTTA förenat med nöje är livets lyxelexir, anser jag. Jag har svårt att bara unna mig tid utan familj och barn och make och jobb och… men kombinerat med nytta, dvs jobbrealterade ting, då går det alldeles utmärkt. Dagens kurs om dokumentation och arkivering var …hrm… omfattande. Så matnyttig och på många sätt en bekräftelse om att vi gör många saker rätt på Svettpärlan. Och på många sätt en liten väckarklocka om saker vi bör fundera på att förändra.Nu snurrar det hejvilt i huvudet på mig om bevara-gallra. Gallra-bevara. Och en hel massa tidsperspektiv. Oj, oj, oj….hoppas John BLund viftar bort detta inför natten.

NÖJE är det alltid att hitta på saker med min bästa vän. Ingen kan som hon locka mig till bus och skratt. Jag tror faktiskt man kan säga att vi är mästare på att plocka fram de bästa sidorna hos varandra. Vi har haft så roligt och jag vet inte när jag skrattade så mycket senast. Visst är det hemskt! Att man inte skrattar så att man viker sig dubbel oftare. Det är så otroligt befriande, bara det inte bubblar upp inom en vid helt fel tillfällen. Idag lyckades vi kväva värsta skrattanfallet under kursen, men på flyget brakade det loss. Vi skrattade så mycket att till sist skrattade halva planet åt oss. En passagerar tackade oss för glädjen när hon klev av.

NU är det sen tisdagskväll för mig och det klipper lite i ögonlocken, tyvärr. Jag har saknat att läsa era bloggar och hade hoppats att jag skulle orka det ikväll, men det får jag nog spara åt morgondagen. Imorgon tänker jag också blogga om en mindre rolig känsla kring Gabriels dagissituation. Undra om någon kommer att känna igen sig? Nattinatti till era alla – jag känner att John Blund är på ingående nu. Ciccis historia kommer här….

Cicci med kompis befinner sig på ett gym i staden (det här har några år på nacken, men har kommit upp till ytan då gyminstruktören numera är pappa till en elev hos oss i skolan. Daglig träff med andra ord) och får en gymgenomgång av en manlig instruktör. Det är ganska mycket folk i lokalen och det är mycket snack i bakgrunden. Plötsligt säger Ciccis kompis: ”Jag är INTE intresserad”! Mycket bestämt och Cicci fattar ingenting. Inom sig tänker hon: Vad fasen säger hon”. Gyminstruktören har nämligen bara pratat om övningar medan kompisen uppenbart har hört på någon annans konversation. Kompisen fortsätter och markerar tydligt: ”Ja, jag är inte intresserad av dig.” Den stackars instruktören säger då – ”Det är ok, jag har flickvän och…” Gissa om Ciccis kompis INTE tränade så frekvent på gymmet efter detta…

8 thoughts on “Njutning, nytta och nöje!

 1. Så underbart ni verkar ha haft det Mia! Måste vara ett mycket gott betyg när pasagerarna tackar för underhållningen 😀 – Härligt!

  Din middagsbeskrivning får det att vattnas i munnen på mig och att sedan slinka in på hotellrummet för Hollywoodfruar i lugn och ro låter som ett toppenupplägg. Underbara, underhållande Maria!!!!

 2. Ja, Patrice – du har ju verkligen underbara vänner du också.

  Tack mrsb, det var perfekt och Maria är bäst för mig.

  Emma, japp. En resa rekommenderas. Er tid kommer – lovar!

  Jenina, ja gymmet skrattar jag åt ännu. Nu kan jag knappt heller se den pappan utan att bryta ihop.

  Kram Mia

 3. Åh vad härligt det låter! Och det är underbart att förena nytta med nöje för då har man inte lika dåligt samvete för att man inte är med sin man och sina barn 😉

  Jag älskar att skratta, skratt får mig att må SÅ bra! Och visst är det tråkigt att man inte skrattar så man viker sig dubbel oftare.

  Haha, jag förstår att Ciccis kompis inte tränade så ofta efter lilla incidenten 😉

  Kram Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *