10-årig bröllopsdag

Idag är det 10 år sedan maken och jag ”geck o sta o gifte oss”. Och ja, ni som har läst vet att TB snart fyller 15 och eftersom det är maken och jag som är föräldrar så levde vi alltså i synd. Ganska många år i synd, till och med. Det är nämligen snart 20 år sedan vi träffades och påbörjade vår resa tillsammans.

20 år sedan jag var hemma och jobbade extra på stadens hotell (bodde i Kalmar och läste  då) och helt plöstligt dyker det upp en ny kock i köket. Och den kocken tog sig i ton mot mig när jag inte ville ha personalmaten, utan något annat mer anpassat åt mig. Det fick jag alltid av de andra. Jag ignorerade honom och frågade den andre kocken vem den nye trodde att han var egentligen. Lite frostig stämning och definitivt ingen kärlek vid första ögonkastet. Ett par arbetsdagar senare bjöd han ut mig på middag och ja, eftersom jag precis hade separerat från dåvarande sambo tänkte jag vara lite busig. Det gick sådär….Busig alltså…Ganska snart blev det allvar hos det i restaurangbranschen otippade paret, Mia och Mats. På den vägen har det sedan fortsatt – 20 år senare, villa, vovve,två söner och mycket mycket mer.

Att vi skulle gifta oss var inte helt självklart. Ingen utav oss gillar att vara i centrum, dra till sig uppmärksamhet med tal etc eller gud hjälpe, utsättas för svensexa och möhippa. Så vi drog iväg till Florida med TB som snart skulle fylla 5. Gifte oss på Clearwater Beach och samma dag stod det en annons i tidningen ”Just married”. Kanske var det en och en annan som satte kaffet i vrångstrumpen denna morgon. FN-dagen – inget kunde passa oss bättre.

Så såg vi ut på den tiden.

 Idag är det alltså 10 år sedan ovanstående bild togs. En underbar dag och på många sätt magisk. Vi firade detta redan igår, eftersom maken idag for med bästekompisen Jena till Spanien (ny bröllopsresa?). Ja ja, vad är väl en fru i 10 år och ett förhållande i 20 när man kan få spela golf med roligaste kompisen ever.

Vi firade med hummer och champagne, oxfile Provencale till make och TB och smörstekt Piggvar med pressad potatis och hummersås till mig och Gabriel. Till detta dracks Amarone Tommasi (japp, vi är svaga för det Italienska guldet) och fanta wildberries till juniorerna. Minnen i massor pratades och det är roligt med en så stor TB som har frågor om tiden innan han minns, om man säger så. Gabriel tappade intresset rätt fort, men vi andra njöt länge. Brasan sprakade hemtrevligt och regnet piskade mot rutorna. Tända ljus och många skål. För 5 år sedan denna dag var vi på plats i Florida och upplevde orkanen Wilma just idag. Firandet av bröllopsdagen fick vänta och vi satt instängda beredda till katastrofläge på badrummet. I min mage låg en liten Gabriel, 14 veckor gammal. TB sa om och om igen – om vi överlever detta och det blir en tjej ska hon heter Wilma Bianca Maria. Wilma för orkanen, Bianca eftersom Kalle (se inlägg ”Men du vet en sprucken vas håller längst”) önskade sig en tjej och Maria efter dig mamma. Rätt charmig kan han vara min store TB. Nu blev det ju en Gabriel – vår alldeles egen räddande ängel.

Nedan kommer dagen igår i bildformat. Nu är det söndag kväll och jag har njutit pizza tillsammans med sönerna. Maken har landat i Spanien – 25 grader och sol, golf i 6 dagar och…Jobbigt! Själv trivs jag ju allra bäst på hemmaplan, så jag är inte alltför ledsen för det där. Sov gott vänner! Kram Mia

Dukat och klart

Skål

Urtidsdjur

Gratinerad hummer med limeailoi

Piggvar, hummersås, pressad potatis o sparris. Mums!

15 thoughts on “10-årig bröllopsdag

 1. GRATTIS Mia och Mats på er dag!! Ditt inlägg idag påminde mig (och maken) att vi firar 12 år tillsammans idag. Ha ha. ”Vi har haft annat att tänka på”, som maken sa. Rätt! I af, åh så roligt att höra om er bröllopsdag (minns den härliga storyn om ert möte). Vi gifte oss borgerligt, reste dagen efter till Medelhavet för 1v till havs och 2v på Mallorca. Skickade festinbjudningar därifrån 🙂 Maten ljuvlig som alltid i ert kök 🙂 Spanien nu skulle jag inte säga nej till … Kram och njut kvällen med boysen!

 2. Stort grattis Mia och Mats!
  Vad kul att få höra er historia. Jag älskar verkligen att höra hur folk träffar på varandra och hittar kärleken, underbart.
  Ert firande och bilderna på maten och BRÖLLOPSFOTOT – vackert är bara förnamnet!
  Ha det så bra nu Mia, stor kram från mig.
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 3. Tack tjejer…. jag är en mycket lycklig kvinna med en make som står ut med alla mina egenheter. Vi har verkligen vuxit ihop under våra år tillsammans.

  Kram Mia

 4. Jag glömde skriva att bröllopsfotot är så vackert. Ni ser så otroligt lyckliga ut och att gifta sig på en strand i USA är … avundsvärt!

  Kramar, R

 5. Oh maten såg så god ut. Jättefin bröllopsbild, vi levde också i synd med prinsen 😉 Men lilla fin kom efter bröllopet.

 6. Härlig berättelse Mia! Kände igen mig i att ingen vill stå i centrum och ”rädslan” i vad som kan hända på en tänkt möhippa…Nja, återstår väl att se om det blir något bröllop för oss…! Kram o grattis i efterskott!

 7. Stort grattis Mia! Jätteroligt att läsa om hur ni träffades och om er 5-åsdag. Fint namn som TB hade kommit på till bebisen i magen 🙂

  Härliga bilder på er fina dag. 🙂 Jag förstår att ni NJÖT!

  Kram Maja

 8. Jätte grattis till er.
  Man blir så lycklig och glad över denna läsning..
  Underbart helt enkelt 🙂

  Smaskens mat var det med, inte utan att man blir lite avis 😉

  Kramar om dig fina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *