Jag, ett ljushuvud!

Dags att förnya körkortet för denna kvinnan. Japp, du läste rätt – så gammal är jag. Fick ett brev på posten som upplyste om hur detta skulle gå till. Jag gick till auktoriserad fotograf, där det tydligt angavs att det var rätt sorts foton till körkort och ID-kort. Kändes tryggt dock ej bekvämt. Jag gillar verkligen inte att fotograferas! Jag gör konstiga grimaser (ej medvetet), eller blundar eller ser ut som …ja, förmodligen så som jag ser ut fast som jag inte vill tro att jag ser ut. Förnekelse skulle nog vår gode vän Freud säga.

Igår fick jag tillbaka alla handlingarna från Trafikverket. Tyvärr kunde de inte färdigställa ett nytt körkort till mig för att mitt hår har en alltför blond färg och jag flyter då ihop med bakgrunden på körkortet. Jag trodde verkligen att det var ett skämt. Ringde upp och småfnissade lite, dock inte så länge. Det var precis så…. mitt hår är inte bra för körkort. Men för guds skull, vi är ju i Sverige och jag är väl knappast den enda blondinen i detta landet. Det har blivit skärpta regler, upplystes jag då om. Det är inte illa att Trafikverket har skärpt sina regler om hårfärg. Man tror fasen att man drömmer…

Ljushuvud med grimas.

Och ingen har någonsin tidigare anklagat mig för att flyta ihop med bakgrunden. Jag känner mig i det närmaste förnärmad.

Fredag kväll och nu intar vi mysläge. Alla strosar omkring i myskostym och brasan sprakar hemtrevligt. Thaisoppan småputtrar på spisen och på grillen ligger en hel sida med baby back ribs. Vinet är dekanterat och livet är rätt easy nu… Trevlig fredagkväll tillönskas ni alla från ett riktigt ljushuvud

12 thoughts on “Jag, ett ljushuvud!

 1. Du är helt underbar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj vad jag skrattar…. 🙂
  Ännu en kväll som låter sååå mysig hemma hos er 🙂 ta hand om varandra. massa kramar patrice

 2. Tack Patrice – du är underbart duktig på att ge feedback. När jag kände mig som fulast, gjorde du mig som gladast.

  Kram Mia

 3. Tack tack glammam – vi njuter i fulla drag och skrattar åt min hårfärg. Vi ska väl se hur vi ska lösa detta.

  Kram Mia

 4. Haha Mia! Underbart. Men alltså… Jag tänker att det kan ju inte vara sant. OMG säger jag bara.

  Ha en supermysig kväll. Er meny låter väldigt tilltalande 🙂

  Kramar

 5. Alltså svärfars sista kort som han hade på sitt körkort, där hade han grått hår, vit t-shirt, det var bara konturerna av ett ansikte som syntes……det hade knappast godkänts idag då. Men jag kan inte låta bli och undra MÅSTE alla äldre med vitt hår numera färga håret för att få behålla sitt körkort?! Snacka om diskriminering 😉

 6. Ja, Kristina – personligen funderar jag på att ta på mig min Cleopatraperuk modell kolsvart barr. Trafikverket kanske tycker att jag ska ha den med mig vart jag än kör eller tänker handla eller…

  Tack Linda – maten var härlig och jag är grymt mätt nu.
  Kram Mia

 7. Hahaha så roligt! (förlåt att jag skrattar :$) Vad är deras lösning på problemet då? Att du färgar håret mörkt eller? 😉 Kan de inte ha mörk bakgrund till ljushåriga och ljus bakgrund till mörkhåriga? 😉

  Åååh baby back ribs!!! Min favorit!!! Det vattnas i munnen.

  Ha en underbar helg Mia!
  Kramar Maja

 8. Guuuuuud vad jag skrattar! Du är för svensk! Här i USA kallas det för en wallflower när man smälter in med tapeten. Du är ju knappast ingen wallflower! Men tack för ett gott skratt. Nu vet jag varför jag har brunt hår, utifall att jag behöver ta foto för ett svenskt körkort…ja där har vi det!

  Kram du!
  Marie

 9. Maja, jag vet inte. Man får tydligen inte ha vilken bakgrundsfärg som helst. Kanske har de skärpt även dessa regler, vad vet jag. De skulle återkomma på måndag och det är bäst för dem. Körkortet är nämligen mycket snart ogiltigt.

  Tack Marie, även om ordet wallflower inte låter alltför hemskt trots allt. Lycka till med fotot idag. jag tänker på er!

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *