Ombrysamheten personifierad

Ombrysamhet – att känna sig ombrydd är bland de vackraste ord jag vet. De förmedlar så mycket värme, så mycket känsla, så mycket människokärlek.  Tänk om alla människor på vår jord fick känna sig ombrydda – undra om allt skulle se annorlunda ut då?

I fredags hade vi en ganska kämpig dag på jobbet. Några fröknar i vårt F-5 spår fick mycket spe från föräldrar för vårt sätt att bry oss lite extra om just deras barn. Flera gick som på tå denna dag och när sedan sista lektionen följdes upp med ett samtal eller sanningen, en regelrätt utskällning, då blev ombrysamheten personifierad. Under normala omständigheter brukar de allra flesta ur personalen gå hem nästan i direkt anslutning 13.00, men inte i dag. ”Nyheten” om vad som hände i huset spred sig snabbt och vips så satt i stort sett hela personalskaran i F-5 spåret i personalrummet och väntade. Frågade sig om man kunde göra något. Inväntade att få ge stöd och stöttning. Fanns där när de övriga två kom ner. Överöste med kramar, peppande ord och förslag om hur de borde förhålla sig till situationen.

Att jag som rektor ska finnas där och stötta är en självklarhet. Men att alla andra ska göra det är en enorm bonus. Ett fantastiskt tecken på en ombrysamhet utöver det vanliga. Det gör mig så glad. Så stolt. Så överväldigad. Vi har en underbar sammanhållning och den atmosfär som vi har skapat är till mångt och mycket vi. Vi som individer1

Människor som orkar bry sig om medmänniskor är extraordinära. Det är vackert och inget man någonsin skall ta för givet. Precis så känner jag här på mamabloggen också. Det finns så många bloggvänner som jag känner en sådan värme och ombrysamhet ifrån. Inte bara i deras kommentarer till mig, utan också i dem jag läser till andra bloggare. Genuina människor med intresse för andra människors livsvärld och öden. Det gör mig minst lika glad!

Sov så gott och dröm söta drömmar! Kram Mia

Kärlekstema

9 thoughts on “Ombrysamheten personifierad

 1. Jag blir varm i hjärtat av att läsa detta, det låter som ni har en suverän anda på er arbetsplats. Så KAN vi ju faktiskt göra världen lite bättre, genom att bry sig om vår nästa och fostra våra barn i den andan.
  Kram

 2. Jag blir också alldeles varm i hjärtat. Så otroligt fint av kollegorna! Och jag känner precis det du beskriver här på Mamabloggen också. Jag hoppas att det i framtiden skulle kunna bli av en ”Mama-blogg-träff”. Ska nog hinta Mama lite om att dra ihop det
  🙂
  Kramar, Rosita

 3. Vad härligt det är att höra om fina människor som ställer upp och finns där för varandra. Det är ju just i sådana där tillfällen som det behövs.

 4. Stämmer in med de andra. Vilken härlig arbetsplats ni har! Och kan bara hålla med om att det finns så många fina mammor här på bloggen.

  Stor kram Linda

 5. Tjejer! Vänskap, kärlek och gemenskap är otroligt viktiga ting – överallt i alla sammanhang. Att ni bjuder på det här på mamabloggen känns bara helt underbart tycker jag. Det förgyller verkligen min tillvaro.

  Kram Mia

 6. Jag tror att världen skulle se annorlunda ut om alla människor kände sig ombrydda. Det är underbart att se när människor bryr sig om varandra och ställer upp för varandra!

  Kram Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *