Dags att gå i ide!

En lördag med brittsommarkänsla här i Blekinge bjöd på den obligatoriska omöbleringen i skogarderoberna. Mina kära små sommarälsklingar skulle förpackas fint och varligt för en lång vintersömn och den höst/vintriga delen av skosamlingen skulle få lov att plockas fram. Från början hade jag tänkt drista mig till att rensa ut lite, men det där blev inte lyckosamt. Ett par svarta små ballerinor har fått sin begravning, i övrigt är samlingen intakt.

Sommarälsklingar på sista vädringen inför idegång.

Ja, ni som inte har genomskådat detta – jag är en skoknäppis. Så till den milda grad att de ropar efter mig i affärer och vill följa med hem. Jag älskar skor och anser definitivt att en kvinna ALDRIG kan få för många par skor. Mitt mest omfattande skoköp blev under en av familjens alla Floridaresor – 23 par fick emigrera över Atlanten. Och ja, skor tar ju plats så det blev även två extra resväskor. Tänkte här nedan bjuda på några av mina sommarfavoriter:

Lite tuffare variant

Mina små virkade Lieblings

Little mermaid Folklore

Två nummer för stora men med bomull i tårna funkar det fint

Söndagen har inte bjudit på samma tur som gårdagens sol och 20 grader. Knappa 11 grader efter nattens dimma och en rejäl höstblåst. Vi har varit på sista seriematchen för TB och den blev tuff. Dels eftersom det andra laget valt att ta med pojkar födda -93 i P13-serien och det blev lite väl fysiskt om jag säger så. Inte heller någon bra stävjan från domarna kring hur ett schysst spel går till – jag avskyr när det tillåts knuffar och drag i både tröjor och armar. TB:s lag vann med 10-3, men de var inte alls så överlägsna som siffrorna säger. TB har klarat sig hela säsongen utan skador och småskavanker, tills det återstår 3 minuter av matchen och därmed säsongen 2010. TB som är försvarare tar bollen från en spelare och springer förbi, varpå denna drar tag i TB:s tröja och arm så att han fastnar med dobbarna i gräset. Han vrider, trampar och faller samt får en spelare, modell född – 93 över sig. Adjöss med det ledbandet i fotleden…. Trist avslutning på säsongen, inte minst när nämnd -93:a tycker att han inte behöver be om ursäkt samt vrålar ut till publiken att det var ju bara huvudet som han skadade så… Gu, hjälpe om jag hade varit den killens tränare, eller ännu värre hans förälder – då hade jag med all sannorlikhet ”hängt upp honom i ögonbrynen”. Det där är verkligen inte fair play! Så nu blir det bandagering, kanske hård tejpning och kryckor för TB. Jag behöver väl inte nämna att han har haft sina bättre dagar rent humörsmässigt.
Höst och vinterskorna har jag dock fått på plats, så nu ska jag fira söndagsmys. Det blir pizza för att lätta upp stämningen! Tack för att du tittade in… Kram

Inte alls lika roliga skor - måste nog ta en shoppingrunda.