Tång, havsdoft och skärgårdstur!

Lille Gabriel slog upp sina vackra blå vid ca 07.30 och min första tanke var: välkommen underbara helg.

När nu läsåret är igång med skola för TB och mig, dagis för Gabriel samt skiftjobb för maken blir det ett helt annat tempo i vardagen. Strikt upplanerat i allt från jobb via aktiviteter till matsedel för veckans middagar. Faktum är att det där gillar jag skarpt när man har haft en så avkopplande och underbar ledighet i ca 8 veckor. Så lång semester skulle minsann alla människor få lov att ha. Om jag någon gång blir politiker (fet chans, men ändå…) så ska detta bli min första motion.

Distinktionen mellan vardag och helg blir ofta väldigt tydlig här i vårt hem. Vi försöker att fortsätta semesterlivet efter önskemål och behov istället för efter klockan, då det är helg. Just denna helg började med bortamatch för TB och vi skulle skjutsa laget. Vinst med 6-1 och ett riktigt propagandaspel förlät alla miljoner mygg och knott som bet oss sönder och samman.  Resten av helgen innebar därmed de nada, didelidozip bestämt. Lovely! Så vi körde helt enkelt soff- och tv mys en bra bit in på förmiddagen för att sedan handla, tanka och köpa randiga tröjor till Gabriel. Han är för övrigt helt klädgalen och att ta med honom till klädaffärer är som att ta med en alkoholist till en spritbutik. Undra vem han har fått detta ifrån?  Klippning av gräsmattan, påbörjandet av sortering i garaget och omflytt av sommarmöbler förgyllde sedan tillvaron. Och sen, sen hade maken planerat eftermiddagen.

Med packad fikakorg for vi sedan över havet i TB:s sportbåt. Solen sken och blåsten var uthärdlig. Vi cruisade omkring längs vikar och vackra öar, såg det ena huset mer fantastiskt än det andra och att uppleva staden från vattnet är något speciellt – vilken årstid det än må vara. Tångdoften en brittsommardag är lagom påträngande och påminner en bara om var man befinner sig. Jag vet inte om jag någonsin skulle kunna klarar mig utan havet och dess doft. Tänk att bo så här….. på sätt och vis i ett sommarparadis året om. Vi har bara 15 minuter i bilen så är vi i centrum och så hela skärgården utanför knuten. I Karlskrona skärgård finns det flera hundra öar – japp, du läste rätt. Över 100 öar att se, uppleva och få en glimt av hur livet ter sig här.

Nu sitter jag här och njuter med en Italienare i handen – ja, ett glas då. Vinet heter Amarone Alpha Zeta och det smakar mums. Maken håller på med oxfilé Provencâle till sig och grabbarna och till mig en grillad tonfisk med limesmör. Det känns som riktigt sann lyx – kanske är jag minsann världens mest lyckliga kvinna. Efter maten blir det filmtajm. TB hade köpt en film i födelsedagspresent till sin mamma – för sina egna pengar och utan puff av maken. Filmen sa han skulle passa mig – ”The Proposal” och eftersom det är Sandra Bullock så är den redan i hamn. Jag fullkomligen älskar hennes minspel.

Hoppas ni har en lika fin lördagskväll. Kram Mia

6 thoughts on “Tång, havsdoft och skärgårdstur!

 1. Du har ett fantastiskt liv Gumman. Jag njuter när jag läser…vill bara höra mer mer och mer!!
  Vilken Make du verkar ha dessutom!!
  Ha en mysig kväll Vännen. Många kramar Patrice

 2. Japp, Patrice – han är one of a kind. Vi har haft vår jobbiga resa men att växa ihop från två olika till två som respekterar varandras olikheter – det är stort. Jag är lycklig – inifrån och ut.

  och nu är jag dessutom lite vinsnurrig…

  Kram Mia

 3. Underbart med en glas vin, själv är det kaffe det ända jag kan få tag på en lördagskväll som denna, och tur är väl det annars hade det gått illa:))
  Älskar att läsa din blogg, du är en av dom få bloggarna som skriver bra!
  En fantastisk kvinna, massa kramar!!

 4. Vilken härlig dag! Stort grattis till vinsten! Jag ÄLSKAR havet och ÄLSKAR att åka båt. Vi har bara drygt 2km till havet…

  Det blir gott med ett glas vin när jag slutar amma 🙂

  NJUT!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *