På tredje dagen uppstånden igen….

Vet inte riktigt varför trosbekännelsen tog över mitt huvud, men…

Min havererade kyl och frys från i fredags hade en kort comeback under lördagsförmiddagen, men lämnade sedan in igen. När dagen idag grydde hoppades vi innerligt både maken och jag på att vilan har gjort den gott. Så vi sätter igång den och ja, ta mig tusan! Det verkar som den har återuppstått. Jag vågar inte riktigt ropa hej ännu och maken tror tyvärr att det är fläkten till ismaskinen som orsakar driftstoppet och då är det så sorgligt. Riktigt sorgligt! Jag vet att det är ett i-landsproblem men hur ska jag klara mig utan min is- och isvattenmaskin? Men inte kan jag köpa en helt ny kyl och frys om den gamla fungerar, så när som på just ismaskinen då. Eller kan jag det? Har inte riktigt bestämt mig för hur hårt jag ska dra det här kriget med maken- sover nog en natt till på det.

Skolstartsdagen har varit ljuvlig. Sol från klarblå himmel och varmt. Alla sommarfinklädda – precis som på skolavslutningen. Det här tycker jag är enormt viktigt – det ska vara fest över att börja skolan i augusti, likväl som det är fest när skolan slutar i juni. Och så stora många har blivit över sommaren. Och så fantastiskt små de nya små 6-åringarna är. Idag var det bara två som grät och fick lite extra frökengos medan föräldrarna gav sig av – men det där var ju sedan glömt fortare än kvickt. En kort dag som avslutades straxt vid 12 med glass, förstås. Nu är terminen igång.

Klockan närmar sig halv tio och jag tycker att jag är lite mör. Inte har jag riktigt jobbacklimatiserat mig ännu och idag var det en intensiv kväll med fotbollsträning för store sonen, golf för lille sonen och löptur för mamman. Och sedan öppnade himlen sig och ja, nu både viner vinden i knutarna och regnet piskar mot taket. Det där är riktigt sövande. Alldeles straxt ska jag krypa till kojs,  meditera en stund och sedan slumra skönhetssömn. Vi får väl se hur läget ska vara på kyl och frysfronten imorgon. Que sera sera…. What ever will be, will be – kan man säga. Min egen livsfilosofi i många lägen heter:

”Förvänta dig inget men var beredd på det mesta…” Man behöver inte ha alla svaren i förväg och man behöver inte analysera sönder eller överpsykologisera. Ibland räcker det bara med att vara och se vad livet har i beredskap åt en.

Sweet dreams! Kram Mia

10 thoughts on “På tredje dagen uppstånden igen….

 1. Vi har skolstart i morgon, det lite märkliga är att lilleman inte alls ser fram emot att börja första klass..haha

  Sov så gott, Kramar

 2. Din dag låter verkligen super! Och ditt inläggs sista ord bär jag med mig som ett ständigt mantra. ”Ibland räcker det med att vara och se vad livet har i beredskap åt en”. Kloka ord från en klok kvinna!

  Kram Linda

 3. Vilket dilemma! 🙂 Har ni råd så varför inte unna er en ny, isvatten måste du ju ha! 😀

  Härligt att det blev så bra start på skolåret! Hoppas det fortsätter så!

  Vi tjejer är bra på att analysera sönder saker och ting speciellt när det gäller förhållanden 😉 Brukar säga det till min bästa vän att sluta göra det och slappna av istället och se vad som händer.

  Sov gott!
  Kram Maja

 4. Så skön stämning ni verkar ha på er skola och du verkar vara en sån härlig rektor! Du verkar ha haft en toppen bra dag…Stor kram till dig. patrice

 5. Vad mysigt det låter med skolstart, låter ett härligt jobb du har!
  Oj oj oj vilket dilemma det med frysen, ja man vänjer sig snabbt vid lyxen och hur ska man sen klara sig…. 😉
  Lycka till!

 6. mammak, Maja och mrsb – tack för att ni förstår mitt dilemma. Jag älskar min ismaskin, men 32.000 kronor är mycket pengar om man inte måste köpa precis nu.

  Linda, min dag var kanon. Jag älskar verkligen mitt jobb. Och vad bra att du vill anamma mitt mantra. Det funkar fint för mig. Hoppas på detsamma för dig. Tack för att du säger att jag är klok. Det värmer!

  Tack Patrice, jag är Mia rakt igenom även som rektor. Fixar inte det där med påtagandet av roller. Därmed blir jag ganska personlig i min roll. Inte alla gillar det men…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *