It´s raining cats and dogs today!

Minns detta som ett av alla de idiomatiska uttryck i engelskan, vilket vi skrattade så att vi nästan kiknade åt så där i klass 4 år 1980. Fröken hette Märta Åkesson, en av alla mina favoritlärare genom min skoltid, dock inget vidare i engelska tyvärr….

Men det stämmer gigantiskt bra med dagens belägenhet här i den blekingska skärgården. Det har faktiskt regnat sedan kl 05.10 i morse – mestadels ösregn dessutom. Ja, nu känner man ju i alla fall igen den svenska sommaren. Antalet sekunder utomhus har varit lätträknade och vi de få tillfällen vi stuckit ut näsan, har vi blivit dyblöta. Till och med Milou, vår vackre dvärgschauzer, tvekade länge och väl innan han tog några steg ut och kissade i trädgården. Gabriel har mumlat som ett mantra: ”Solen är bakom molnen. När den kommer fram ska vi bada igen”Ja, detta väder är inte lätt för en badgalen 4-åring, som dessutom avgudar allt som innebär utomhusvistelse. Vi har varit grymt sega idag och det känns märkligt att klockan nu har passerat 21.00 Misstänker skarpt att vi kommer att få ha Gabriel vaken till mycket sent ikväll. Typ midnatt!

Men mitt i väderomslaget – från en extrem värme till ett extremt regnoväder – kan vi bara konstatera att vårens semesterresa numera är överenskommen, bokad och betalad. Eftersom vi var i Florida i maj i år var det inte planenligt att boka en ny resa. Men maken var liksom på redan vid hemkomsten, själv var jag mer svårflörtad till att börja med. Han letade upp bättre och bättre hus att hyra, allierade sig med båda sönerna och ja, jag gav lätt upp. Vem sjutton vill inte åka till Florida igen?

Ja, så här sitter vi nu med ett bokat hus, inköpta flygbiljetter och en bokad hyrbil. I början av april bär det av och istället för att ha siktet inställt på skolavslutningen i juni 2011, vet vi nu att vi når riktigt avkoppling (och grym shopping och bra golf och underbar mat och härliga människor och…sol, bad och beach i massor) redan i april. Nice! Vid en snabb blick på vädret utanför altandörren känns detta om möjligt än mer rätt.

Nu tänker jag utföra kvällens soldans och hoppas på ett mer tilltalande väder under morgondagen.

Kram Mia

6 thoughts on “It´s raining cats and dogs today!

 1. oj oj vilket väder vi haft! Eller rättare sagt har!!! Jag har haft samma mantra som Gabriel…. bakom molnen finns solen och den kommer snart tillbaka……

  Ja du Mia, snart är vi i Florida igen och denna gången samtidigt och på samma ställe…. Huset är bokat och betalat även för vår del dock inväntar vi Flygbiljetterna. Åh vad skönt att ha detta att se framemot….

  Tack för trevlig läsning, du är en duktig bloggare!

  kramar i lass

 2. Hej BästisKompis!
  Tack för dina fina ord.
  Ja, äntligen är det dags för Florida samtidigt igen. Så länge sedan och så efterlängtat. Tänk vad mycket vi har att planera.

  Hoppas Ebbas tumme mår bättre.

  Kram Mia

 3. Härligt med Florida! Vi funderar på att ta familjen till Mexico nästa vår. sol och bad är ju bara bäst!
  kram!

 4. Härligt med Florida! Vi funderar på att ta familjen till Mexico nästa vår. sol och bad är ju bara bäst!
  kram!

 5. Bättre en gång för mycket…..

  Mexico ska vara superbra enligt våra vänner. Sol och bad är underbart för kropp och själ, likväl som bara känslan av att vara någonannanstans tillsammans. De minnen man skapar är otroligt viktiga.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *